Raed Arafat: Cronologia evenimentelor de la Babeș. Eu atunci am aflat

Raed Arafat / Foto gov.ro
Raed Arafat / Foto gov.ro

Șeful DSU, Raed Arafat, a dezvăluit când a aflat de tragedia de la Spitalul Victor Babeș, unde trei persoane și-au pierdut viața. 

În cadrul conferinței de presă de luni seară, Raed Arafat a declarat că „în jurul orei 16:25, dacă asta este informația corectă pe care am primit-o, ar fi crescut presiunea brusc, peste șase bari.”, precizând că „asta explică clar urgența apărută”.

Eu am aflat după orele 17:00. S-a ținut legătura și de către mine și de către domnul doctor Călin Alexandru cu managerul spitalului. Colegii de la SMURD au trimis echipe de sprijin și ulterior, am intrat în legătură și cu domnul ministru Voiculescu. Am avut discuții cu el pe parcurs și bineînțeles, s-a intervenit pentru primirea bolnavilor în alte părți.”, a afirmat Raed Arafat.

Șeful DSU a explicat că a fost vorba despre „o creștere bruscă a presiunii de oxigen în TIR, care a făcut ca aparatele să intre în sistem de auto-protecție și să se oprească, făcând presiunea să crească peste șase bari.”

„Cum s-a întâmplat, de ce a fost această creștere, cum a avut loc, acest lucru urmează, sperăm, să fie elucidat.”, a adăugat apoi Raed Arafat, în cadrul conferinței de presă de la Palatul Victoria. 

El a menţionat că tirurile de terapie intensivă sunt în garanţie şi au fost verificate la interval de două - trei luni de către reprezentanţii firmei care asigură garanţia.

Amintim că luni, trei pacienţi cu COVID-19 au murit la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul 'Victor Babeş', în urma unei defecţiuni la instalaţia de oxigen a unităţii mobile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel