Operație minim-invazivă pentru o tumoră severă pe creier

tumora_586590fa05
tumora_586590fa05

Un pacient în vârstă de 66 de ani a fost operat cu succes pe creier de o echipă neurochirurgicală a unui spital privat din Capitală, printr-o intervenție minim-invazivă realizată cu un microscop operator de ultimă generație, achiziționat recent. 

Intervenția a durat 4 ore și a avut un risc operator ridicat, pacientul suferind de o formă severă de tumoră cerebrală - tumoră cerebrală de fosă posterioară (în spatele craniului), extinsă până în sinusurile venoase ce drenează sângele din creier, a căror lezare putea determina hemoragie masivă și decesul.

Pacientul avea dureri de cap, amețeli

Tumorile localizate în fosa posterioară reprezintă aproximativ 60% din totalitatea tumorilor cerebrale. Aceste formațiuni determină creșterea presiunii intracraniene, lucru care poate provoca leziuni grave ale structurilor nervoase vitale aflate în proximitate (centri nervoși respiratori, centri cardio-circulatori, centri vegetativi). Pacientul prezenta simptome de cefalee, vertij accentuat (amețeală) și instabilitate în ortostatism (în poziție verticală).

Tumoră infiltrată profund

„Particularitatea și dificultatea acestui caz au fost date de infiltrarea profundă a tumorii, până la nivelul sinusurilor venoase transvers și sigmoid, canale care colectează sângele din creier, existând astfel riscul unei hemoragii grave în timpul operației. Însă cu ajutorul microscopului operator Kinevo 900 și a instrumentarului chirurgical am reușit să efectuăm ablația tumorală fără afectarea structurilor cerebrale sau alte complicații intra- și post-operatorii. Această tehnologie de ultimă generație reprezintă noul standard de tratament pentru pacienții cu patologii neurologice complexe, oferindu-le șansa unei recuperări complete și într-un timp foarte scurt”, a declarat dr. Ovidiu Grămescu, coordonatorul echipei medicale, medic primar neurochirurgie, șeful Secției de Neurochirurgie a Spitalului Clinic Sanador.

Echipa operatorie condusă de dr. Grămescu a fost alcătuită din dr. Ștefan Suditu - medic specialist neurochirurg și dr. Ioana Grămescu - medic primar ATI.

Pacientul a fost externat la 3 zile postoperator, fără niciun deficit neurologic și mobilizându-se singur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel