NASA a imortalizat „zâmbetul“ Soarelui / foto

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Astronomii e la NASA au surprins o imagine interesantă a Soarelui.

Uneori, un zâmbet reprezintă tot ce este nevoie pentru a-ți schimba ziua. Astronomii de la NASA au văzut Soarele radiind un rânjet remarcabil, vesel, într-un spectacol însorit menit să vă aduă zâmbetul pe buze.

Desigur, „zâmbetul” pe care îl vedem aici nu este de fapt un zâmbet real. Ceea ce vedem sunt găurile coronale (petele întunecate), unde exploziile rapide de vânt solar țâșnesc în spațiu, după cum explică NASA.

Acest lucru se întâmplă în mijlocul tuturor fluctuațiilor solare pe care Soarele tinde să le manifeste, iar două dintre aceste găuri coronare arată ca niște ochi sclipitori, în timp ce o a treia seamănă izbitor cu un zâmbet exuberant.

Ceea ce se întâmplă cu adevărat aici este fenomenul pareidoliei, în care ne imaginăm că vedem lucruri precum chipuri în modele aleatorii. Este un truc al minții, doar că de data aceasta este jucat la o scară uimitoare, de mărimea Soarelui, conform Science Alert.

O minge de foc misterioasă, observată deasupra Marii Britanii. "A fost incredibil. S-au desprins bucăți mici din ea"

O minge de foc misterioasă a traversat cerul în timpul nopţii deasupra Scoţiei şi Irlandei de Nord, relatează joi dpa. Peste 200 de notificări au fost primite de la persoane care au raportat prezenţa acesteia, transmite Agerpres.

Reţeaua Meteor din Marea Britanie a anunţat că a început să primească notificări în legătură cu o "minge de foc" observată pe cer în timpul nopţii şi că "investighează pentru a stabili dacă obiectul a fost un meteorit sau resturi spaţiale", adăugând că majoritatea rapoartelor provin din Scoţia şi Irlanda de Nord.

Danny Nell, în vârstă de 21 de ani, îşi plimba câinele în Johnstone, la vest de Paisley şi Glasgow, când a văzut mingea de foc.

"Îmi plimbam câinele, era aproape ora 22:00, când am văzut o lumină puternică pe cer şi mi-am scos telefonul şi am filmat", a declarat bărbatul din Glasgow pentru agenţia de presă PA.

"La început m-am gândit că poate fi un foc de artificii pentru că sunt multe partide de fotbal în Scoţia, dar mi-am dat seama rapid că nu era vorba despre asta şi am scos telefonul să văd dacă pot să surprind momentul", a adăugat el (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel