Mitropolitul Ioan al Banatului sfătuiește tinerii, în Pastorala de Paști din acest an, să lupte cu moartea albă.
Totodată, mitropolitul Ioan al Banatului îndeamnă la iubirea şi ajutorarea aproapelui, precum Iisus a făcut pe cruce, mântuindu-l pe tâlharul care s-a smerit în ultimul ceas şi alături de care Cel Înviat a treia zi I S-a arătat Tatălui.
'Hristos Şi-a biruit moartea Sa, dar şi moartea noastră. Moartea nu ne îngăduia să ne întoarcem în Casa Tatălui Ceresc. Până la Învierea lui Hristos, Tatăl aştepta trist la porţile Cerului întoarcerea noastră. Tristul Dumnezeu azi Se bucură cu toate cetele îngereşti văzând că Fiul Său, chiar purtând rănile piroanelor, Se întoarce biruitor 'Acasă' şi nu Se întoarce singur, ci cu un tâlhar. (...). Nu Îi aduce un sfânt, ci pe cel mai căzut dintre pământeni: un tâlhar. Mare taină şi mare semn de iubire a Fiului faţă de tot omul cel căzut în robia morţii! De ce oare n-a intrat Hristos în Cer împreună cu un sfânt, cu un drept? Însuşi El ne spune: 'N-am venit să chem pe cei drepţi, ci pe păcătoşi la pocăinţă' (Marcu 2, 17). (...).
Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin aceea că, pentru noi, Hristos a murit când noi eram încă păcătoşi" (Romani 5, 7-8). Iată nemărginita şi nepărtinitoarea iubire a lui Dumnezeu! Hristos duce lupta cu moartea tuturor, Se jertfeşte pentru toţi, buni şi răi. De aici învăţăm că Iisus Hristos S-a jertfit şi pentru mine şi pentru tine, n-a privit la faţa noastră, ci pentru Hristos noi suntem comoară lui Dumnezeu aici, pe pământ', a transmis mitropolitul Ioan al Banatului.
Acesta li se adresează şi tinerilor, cărora le cere ca adevărul de necontestat al Învierii Domnului Hristos să-l ducă mai departe, peste veacuri, iar la a Doua Sa Venire, Hristos să găsească în ţara Carpaţilor credinţă ortodoxă şi români buni şi iubitori de Dumnezeu.
'Luptaţi cu moartea albă, fiţi biruitori în faţa ei şi salvaţi-vă fraţii din lanţurile ei! Iubiţi-L pe Dumnezeu, ţara şi familia!', subliniază mitropolitul, care remarcă că ne naştem pentru a deveni fii ai veşniciei împărăţiei Tatălui ceresc, iar moartea pământească are sens, respectiv prin ea trecând şi Hristos spre Înviere.
'Ce-ar fi vântul dacă n-ar bate şi ce-ar fi omul dacă nu ar învia? De azi să nu vă mai căutaţi loc în morminte, ci să vă căutaţi loc în cer. Stejarul uită primăvara că e bătrân. De ce atunci unii dintre noi uităm în clipa morţii că suntem veşnici?
Omul nu este nici tânăr, nici bătrân, ci este veşnic. Şi iară zic: nu vă fie frică de veşnicie, fie-vă frică de a păcătui. Când moare omul? Când nu mai iubeşte.', a spus mitropolitul Ioan.
'Mintea omului are rădăcinile în sus. Nu le smulgeţi, nu le răsădiţi în alt ogor decât în cel al lui Dumnezeu în Treime lăudat. Necontenit să nu încetăm lupta de a uita, lupta de a iubi şi lupta de a trăi în duhul Evangheliei lui Hristos. Timpul se odihneşte în om, apoi trece în veşnicie. Pentru noi, cei ce credem în Înviere, de azi începe trecutul. Aşadar să ne bucurăm împreună cu cetele îngerilor, care, după ce L-au văzut pe Hristos pe Cruce şi în mormânt, acum Îl văd biruitor revenind Acasă, la Tatăl. Hristos a Înviat!', a mai transmis ÎPS Ioan al Banatului Pastorala de Paşti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu