Reducerea TVA la alimentele de bază până la 5% şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei nu au fost discutate de FMI, astfel că decizia Parlamentului trebuie"analizată cu grijă" şi trebuie văzute efectele, a declarat, miercuri, reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu.
"Este clar că din discuţiile de până acum nu am avut în vedere o astfel de alternativă. Probabil că o asemenea decizie a Parlamentului trebuie analizată cu grijă în perioada următoare, să vedem care sunt efectele ei", a spus Tănăsescu, citat de Mediafax. El a afirmat că în momentul de faţă nu poate fi calculat impactul pe care o astfel de decizie o poate avea şi trebuie văzut dacă va intra în vigoare, când va intra în vigoare şi cum îşi va produce efectele. "Deciziile Parlamentului sunt suverane în fiecare stat. Nimeni nu poate să intervină în acest sens. Dacă această lege va intra în efectivitate, în mod cert vom discuta care sunt consecinţele ei", a continuat reprezentantul României la FMI.
Întrebat despre varianta vehiculată recent privind reducerea cotei unice, Tănăsescu a menţionat că nici această alternativă nu a fost luată în vedere până acum.
Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege iniţiat de parlamentari PSD+PC şi PNL prin care a decis reducerea TVA pentru alimentele de bază, cum ar fi pâinea, carnea, laptele, uleiul vegetal şi zahărul, la 5%. Camera era for decizional în această chestiune.
Tot marţi, Camera Deputaţilor a adoptat o propunere legislativă a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede că "venitul impozabil lunar din pensii se stabileşte prin scăderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".
Citeşte şi:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu