Mai mulți elevi au fost răniți în timpul unui experiment școlar

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Mai mulți elevi au fost răniți în urma unui experiment chimic făcut în scop didactic eșuat. 

Mai mulți elevi dintr-o școală primară a orașului australian Sydney au fost răniți după ce un experiment științific în clasă a eșuat. Rapoartele spun că cel puțin doi studenți au fost transportați de urgență cu o ambulanță la spital cu arsuri grave. Despre alți nouă se crede că au suferit arsuri superficiale. Informațiile inițiale sugerează că experimentul a implicat bicarbonat de sodiu și spirt metilat, a transmis publicația 9news, conform BBC.

La fața locului au fost văzute elicoptere, paramedici și autospeciale de pompieri. Incidentul a avut loc luni la Școala Publică Manly West în jurul orei locale 13:00.

Superintendentul interimar al Ambulanței din New South Wales, Phil Templemen, a declarat că vântul a afectat experimentul și a suflat în dreptul unor dintre substanțe chimice care au fost folosite.

Experimentul este unul popular

Copiii, despre care se crede că au vârste cuprinse între 10 și 11 ani, conform rapoartelor, au suferit arsuri la nivelul corpului, inclusiv la nivelul feței, pieptului, abdomenului inferior și al picioarelor, a declarat Sydney Morning Herald (SMH). Un profesor a fost, de asemenea, tratat pentru răni ușoare. Un martor a spus că un profesor a ieșit să vorbească cu un grup de oameni care s-au adunat afară.

„Profesorul care ni s-a adresat a spus că a fost un experiment științific care a mers prost și au fost implicate niște arsuri chimice”, a spus Tyson Atkins.

Un experiment științific școlar popular care poate fi găsit online, numit Carbon Sugar Snake, folosește alcool metilat și bicarbonat de sodiu, cunoscut și sub numele de bicarbonat de sodiu. Constă în amestecarea zahărului cu bicarbonatul de sodiu, plasarea unei cantități mici din amestec în nisip înmuiat cu alcool metilat și aprinderea amestecului. Cu toate acestea, încă nu este clar ce fel de experiment a efectuat școala.

Echivalarea studiilor făcute în străinătate de către elevi. Ce documente trebuie să depună părinții la inspectoratele școlare

Studiile în străinătate ale elevilor pot fi echivalate în România, dacă părinții depun la inspectoratul școlar documentele justificative, după cum informează Inspectoratul Școlar Județean Ilfov. Acest lucru este reglementat prin ordinul nr. 5.638 din 28 septembrie 2020. 

Este vorba despre echivalarea de către inspectoratele şcolare judeţene şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a perioadelor de studii efectuate în străinătate şi la organizaţiile furnizoare de educaţie, care organizează şi desfăşoară, pe teritoriul României, activităţi de învăţământ corespunzătoare unui sistem educaţional din altă ţară, înscrise în registrul special al ARACIP, de cetățeni români, cetățeni din statele membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European și din Confederația Elvețiană și de cetățeni care solicită sau beneficiază de o formă de protecție internațională.

Conform Metodologiei din 28 septembrie 2020, perioadele de studii pentru care se aplică prevederile sunt cele corespunzătoare învățământului general obligatoriu, ciclului superior al liceului, perioadelor de studii de nivel profesional și postliceal nefinalizate cu diplomă. Află mai multe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel