Lukașenko vrea rachete nucleare rusești la granița UE. Criza riscă să escaladeze

rachete_rusia
rachete_rusia

Belarus vrea ca sisteme de rachete ruseşti cu capabilităţi nucleare Iskander să fie desfăşurate în sudul şi vestul ţării, a declarat preşedintele Aleksandr Lukaşenko într-un interviu pentru o revistă rusească din domeniul apărării publicat sâmbătă, relatează Agerpres, care citează Reuters.

Rusia este un aliat apropiat al Belarus, care este acuzată de UE că a pus la cale o criză la frontiera sa aducând cu avionul mii de migranţi pe care apoi i-a îndreptat spre frontiera cu Polonia. Bruxellesul se pregăteşte să adopte noi sancţiuni pentru a sancţiona Minskul.

Lukaşenko a declarat revistei că are nevoie de sistemul de rachete balistice mobil Iskander, care are o rază de acţiune de până la 500 km şi poate transporta focoase convenţionale sau nucleare.

"Am nevoie de mai multe divizii în vest şi în sud, lasă-le să stea acolo", a spus el.

Statele membre UE Polonia şi Lituania se află la vest de Belarus, iar la sud ţara se învecinează cu Ucraina, notează AFP.

Aleksandr Lukaşenko nu a dat indicii dacă a avut sau nu discuţii cu Moscova privind primirea sistemelor de rachete. Ministerul Apărării din Rusia nu a răspuns unei solicitări a Reuters de a comenta informaţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel