Guvernul a aprobat granturi de 30 de milioane de lei pentru creşterea competitivităţii industriei prelucrătoare

Guvernul a aprobat granturi de 30 de milioane de lei pentru creşterea competitivităţii industriei prelucrătoare - Foto Gov.ro
Guvernul a aprobat granturi de 30 de milioane de lei pentru creşterea competitivităţii industriei prelucrătoare - Foto Gov.ro

Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, un memorandum privind acordarea unor granturi în valoare de 30 de milioane de lei, în 2022 şi 2023, pentru companiile care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor, precum şi în infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, bugetul schemei de ajutor de minimis este de 10 milioane de lei pentru anul 2022, respectiv 20 milioane de lei pentru anul 2023, plăţile urmând să fie efectuate până la data de 31 decembrie 2027.

'Continuăm seria de măsuri pentru industria prelucrătoare. Am aprobat astăzi în Guvern o nouă schema de minimis prin care venim în sprijinul întreprinderilor şi ne propunem să creştem competitivitatea produselor industriale româneşti. Avem la dispoziţie un buget de 30 de milioane de lei, dintre care 10 milioane lei pentru anul în curs şi 20 de milioane lei pentru 2023, ajutor de minimis sub formă de grant', a precizat ministrul Economiei, Florin Spătaru, potrivit documentului citat.

Schema de ajutor de minimis se adresează întreprinderilor, inclusiv societăţilor cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare şi al recuperării materialelor precum şi entităţilor din infrastructura pentru evaluarea conformităţii produselor industriale, asociaţiilor profesionale şi patronatelor de ramură. Aceasta intră în vigoare de la data publicării în Monitorul Oficial al României şi se aplică până la 31 decembrie 2023, în limita bugetului alocat.

Proiectele acceptate se finanţează în limita fondurilor aprobate pentru Program, cuprinse în bugetele anuale ale Ministerului Economiei, iar intensitatea maximă a ajutorului de minimis acordat în cadrul acestei scheme de finanţare diferă în funcţie de tipurile de proiecte care se încadrează în activităţile prevăzute în schema de minimis.

'Rezultatele obţinute prin ajutoarele financiare acordate vor conduce la creşterea competitivităţii produselor fabricate în România, la crearea de noi locuri de muncă şi la îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Preconizăm că, pe lângă creşterea competitivităţii produselor fabricate în România, vom reuşi să creştem şi producţia destinată exportului. Totodată, implementarea acestor măsuri va avea un impact pozitiv pentru mediu, contribuind la reducerea cantităţilor de noxe evacuate în atmosferă, în special pulberi şi dioxid de carbon, care au un efect puternic asupra schimbărilor climatice', a mai precizat Florin Spătaru. 

Citește și - Ciucă: Cei care sunt vinovaţi de evenimentele de la protestele din 10 august 2018 să răspundă în faţa legii

„Cei care sunt vinovaţi de evenimentele de la protestele din 10 august 2018 să răspundă în faţa legii”, a zis Ciucă. 

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, miercuri, la patru ani de la protestele din 10 august 2018, că cei vinovaţi de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor trebuie să fie traşi la răspundere, în conformitate cu prevederile legale.

'Sunt patru ani de la protestul din 10 august, în care oameni nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate. Vreau să dau garanţia şi să asigur că actuala coaliţie de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare şi că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe. Garantez, de asemenea, de la nivelul Guvernului că vom pune la dispoziţia justiţiei tot ceea ce este necesar astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt. Astfel, cei care sunt vinovaţi de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani să răspundă în faţa legii', a spus Ciucă în debutul şedinţei de guvern.

El a subliniat că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală în arhitectura statului şi are menirea principală să asigure tot ceea ce este necesar pentru siguranţa cetăţeanului.

'Cei care se fac vinovaţi de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor funcţionale trebuie să fie traşi la răspundere, în conformitate cu prevederile legale', a adăugat Ciucă. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel