Germania urmează să fie lovită de un val de falimente. Firmele refuză să-și mai plătească facturile: Ultima dată când a existat acest efect a fost la criza financiară din 2008

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Tot mai multe companii germane își plătesc facturile cu întârziere sau nu își plătesc deloc facturile, iar un expert trage un semnal de alarmă: „După asta, de obicei există o criză”.

Din cauza crizei energetice și a inflației în curs de desfășurare a Germaniei, companiile sunt din ce în ce mai incapabile să-și plătească facturile și noi date arată că țara va fi lovită de un val de falimente în viitorul apropiat.

Datele provin de la Atradius, una dintre cele mai mari agenții de asigurări de credit și de colectare a datoriilor din lume, care raportează o creștere semnificativă a notificărilor restante, la fel cum a raportat și în 2008. Companiile germane își plătesc facturile din ce în ce mai târziu, iar unele pur și simplu nu plătesc deloc.

„Observăm o creștere a notificărilor restante”, a spus Frank Liebold, care conduce afacerea germană de asigurări de credit la Atradius. Acesta a precizat pentru Die Welt că „această creștere probabil se va accentua în următoarele săptămâni”.

Termenul „întârziat” în legătură cu aceste notificări nu înseamnă doar că facturile nu au fost plătite la timp, dar nici nu au fost plătite în urma termenelor ulterioare. Rapoartele accelerate ale companiilor care nu plătesc este un semn puternic că o criză se apropie, potrivit lui Liebold.

„Este un indicator principal. După aceea, de obicei există o criză. Ultima dată când a existat acest efect a fost la criza financiară din 2008.”, a spus el.

Tot mai multe companii întâmpină probleme

Fabricile siderurgice, companiile de băuturi și o serie de alte industrii întâmpină probleme (citește AICI) și chiar se vorbește despre Germania că se va confrunta cu „dezindustrializarea” dacă nu își schimbă cursul și nu renunță la sancțiunile împotriva Rusiei.

La începutul lunii septembrie, CEO-ul ArcelorMittal Germania Reiner Blascheck a declarat că „producția din Germania nu mai este în prezent competitivă”. ArcelorMittal a închis două fabrici majore din țară (citește AICI), iar Blascheck a cerut intervenția politică pentru a opri criza, dar majoritatea politicienilor din guvernul de stânga al Germaniei le-au spus doar cetățenilor că vor trebui să se pregătească pentru o scădere a nivelului de trai, inclusiv le-a sugerat să poarte două pulovere în loc de unul pentru a nu le fi frig (citește AICI).

În același timp, ratele dobânzilor cresc, lanțurile de aprovizionare sunt întrerupte, iar prețurile mărfurilor fluctuează puternic odată cu tendința generală de creștere a prețurilor.

Atradius a furnizat date dintr-un studiu intern care arată cât de gravă este situația. De exemplu, în industria chimică, doar 55% din facturi sunt plătite la timp, în timp ce 39% sunt restante. În industria transporturilor sunt prezente aproape aceleași cifre exacte, cu 55% plătite la timp și 38% restante. Companiile intervievate se așteaptă ca situația să se agraveze, conform RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel