Val de falimente în Germania. Industria berii și sucurilor devine tot mai îngrijorată cu privire la creșterea costurilor de producție

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Industria Germană a berii și sucurilor devine disperată pe măsură ce sute de companii se confruntă cu falimentul.

Pe măsură ce costurile cu energia și alte inputuri cresc brusc, industria băuturilor din Germania avertizează asupra unui val iminent de faliment în lunile următoare, sute de firme implicate în producția de bere și suc fiind amenințate.

„Creșterile de costuri pentru companii au atins de mult un nivel care le amenință existența. Acest lucru afectează meșteșugurile și întreprinderile mijlocii, precum și întreaga industrie”, s-au plâns cinci asociații într-o declarație comună.

Principalele cauze sunt prețurile ridicate la energie și materiile prime, precum și problemele de logistică și deficitul de CO2. CO2 este o componentă majoră în bere și alte băuturi carbogazoase. Aceste costuri în creștere amenință acum sute de companii, dintre care multe s-au luptat cu amenințarea falimentului cu ani înainte de criza coronavirusului și șocul inflaționist actual.

„Fie că sunt gazul, electricitatea sau combustibilul, fie că sunt materii prime agricole, ambalaje sau logistică – creșterile excesive ale costurilor, împreună cu întreruperi în creștere în lanțul de aprovizionare până la eșecurile de livrare, depășesc pragul de rezistență pentru multe companii din industria băuturilor.” conform grupului asociaţiilor din industrie.

Costuri enorme în producția de bere și de băuturi răcoritoare

Mulți producători se luptă încă cu dificultățile crizei coronavirusului, care a transmis unde de șoc în industria băuturilor. Restaurante, firme de catering, baruri, cluburi și hoteluri au fost închise, ceea ce a dus la pierderi masive pentru o gamă largă de sectoare, producătorii de băuturi fiind afectați în mod deosebit.

Producătorii de bere, apă minerală și sifon sunt deosebit de grav afectați, deoarece CO2 este necesar pentru producerea lor. Potrivit ziarului Die Welt, producătorii de sucuri de fructe raportează în prezent costuri suplimentare de producție de 120 de milioane de euro, în timp ce fabricile de bere spun că costurile lor au crescut cu aproape 800 de milioane de euro. Aceste companii și asociațiile care le reprezintă cer acum intervenția guvernului federal și plafonarea prețurilor la electricitate și gaze, care au fost introduse în alte țări precum Belgia, Franța și Spania.

„Guvernul federal nu trebuie să lase companiile singure în această situație”, scriu directorii generali ai Asociației Izvoarelor Minerale Germane (VDM), Asociației Berarilor Germani (DBB), Asociației Berăriilor Private Germania, Asociației Industria germană a sucurilor de fructe (VdF) și Asociația Federală a Comercianților cu Angro de Băuturi din Germania.

„Fără intervenția rapidă a guvernului și fără ajutor eficient, sute de companii și mii de angajați își vor pierde mijloacele de existență numai în industria germană a băuturilor.”, spun ei.

Asociațiile scriu că nici companiile de băuturi nu pot crește pur și simplu prețurile, deoarece consumatorii au puține rezerve financiare pentru a-și permite creșterile de preț, iar comercianții cu amănuntul dețin cea mai mare parte a puterii de stabilire a prețurilor.

Alte industrii înregistrează deja falimente, inclusiv primele supermarketuri cu produse ecologice. Germanii apelează din ce în ce mai mult la alimente și alte bunuri la preț redus, după ce prețurile alimentelor au crescut cu 14% în iulie, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, potrivit ziarului german Taggespiegel. Acest lucru a făcut ca magazinele de produse alimentare și naturiste ecologice să piardă din ce în ce mai mult cota de piață în favoarea comercianților cu amănuntul mai ieftini. Supermarketurile ecologice au înregistrat o reducere a vânzărilor cu 16,5% în prima jumătate a anului, în timp ce magazinele naturiste au înregistrat o scădere a vânzărilor cu 39,5%, potrivit companiei de cercetare de piață GfK, scrie RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel