Germania se confruntă cu o nouă creștere a numărului de infecții cu coronavirus. Ce măsuri se vor lua

Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels
Fotografie de la Anna Shvets/ Pexels

Reintroducerea utilizării măștilor în interior ar intra în vigoare de la toamnă fiind valabilă din luna octombrie până la Paște și ar urma să acopere transportul în comun, instituțiile medicale, casele de bătrâni, comerțul cu amănuntul și alimentația publică.

Germania ar avea în vedere reintroducerea utilizării măștilor în interior. Acest lucru a fost dezvăluit de zvonurile scurse de ziarul german Welt citat de Europa Today.

Potrivit ziarului, obligația ar urma să intre în vigoare în octombrie până la Paște și ar viza transportul în comun, instituțiile medicale, casele de bătrâni, dar și comerțul cu amănuntul și alimentația publică.  Obligativitatea purtării măștii în școli este încă în discuție.

Germania se confruntă cu o nouă creștere a numărului de infecții cu coronavirus

Având în vedere creșterea numărului de infecții cu coronavirus, ministrul federal german al Sănătății Karl Lauterbach a îndemnat populația să nu intre în panică. 

Simptomele variantelor Omicron sunt în mare parte ușoare, iar rata de vaccinare este ridicată. În cadrul întâlnirii cu jurnaliştii, ministrul a anunţat un plan de pregătire a ţării pentru toamnă.

Potrivit Institutului Robert Koch, săptămâna trecută în Germania s-au înregistrat 428 de cazuri de infectări cu Covid-19 față de săptămâna precedentă când au fost înregistate un număr de 318 cazuri.

Pentru a preveni infectarea se cere utilizarea măștilor în interior și vaccinarea grupurilor de risc.

Institutul German de Sănătate Publică a recomandat pe lângă reutilizarea măștii în interior și o nouă vaccinare a grupurilor cu risc ridicat. Acest lucru nu previne infecția, dar previne formele grave cu risc fatal.

În urma acestor indicații, Lauterbach a prezentat un ”plan în șapte puncte” pentru toamnă, în care a anunțat o nouă campanie de vaccinare cu vaccinuri care ar trebui adaptate noilor variante.

Un nou plan anti-Covid din toamnă dar fără obligativitatea vaccinării

Lauterbach a evitat să reinroducă obligativitatea vaccinării. O propunere de vaccinare obligatorie a fost respinsă de Bundestag în aprilie, anul acesta. Pe lângă campania de vaccinare, ministerul Sănătății dorește să îmbunătățească abilitățile de testare și să facă o utilizare mai țintită a medicamentelor la pacienții care au contractat boala. 

Pe măsură ce infecțiile în casele de bătrâni au crescut din nou în această vară, Berlinul dorește să protejeze mai bine aceste unități din toamnă. Pentru a avea o mai bună imagine de ansamblu asupra situației din spitale, va fi introdus un sistem electronic de raportare care va oferi informații la zi cu privire la ocuparea paturilor din secțiile de terapie intensivă și normală.

Pentru a evita închiderea școlilor, Lauterbach încă lucrează pentru a găsi soluția cea mai eficientă privind protecția elevilor.

Citește și...

De unde a pornit Moartea Neagră, boala care a decimat omenirea timp de secole

La mai bine de doi ani de la apariția virusului în China, încă nu se știe cum s-a răspândit în rândul populației umane sau ce animal ori animale au găzduit virusul înainte de acel eveniment esențial. Oamenii au trăit cu microbi încă din primele zile, dar acum ”trăim într-o epocă a pandemiilor”, a declarat epidemiologul Dr. Larry Brilliant, CEO al Pandefense Advisory, o rețea de experți implicați în procesul de gestionare al unei pandemii.

Urmele lăsate de ciumă pot fi identificate în ADN-ul scheletelor

Cu toate acestea, datorită analizei ADN-ului, munca de detectiv științific necesară pentru a înțelege acești agenți patogeni dă roade, așa cum demonstrează una dintre descoperirile interesante din această săptămână.

Moartea Neagră a fost cel mai devastator focar de ciumă din lume. Se estimează că a ucis jumătate din populația Europei în doar șapte ani în timpul Evului Mediu. Istoricii și arheologii au încercat de secole să identifice sursa acestei pandemii, iar acum știința are un potențial răspuns.

Urme ale unei boli care i-a îmbolnăvit pe strămoșii noștri, inclusiv agentul patogen al ciumei, pot fi găsite ascunse în ADN-ul antic din rămășițele umane. Secvențierea genomului bacteriei ciumei Yersinia pestis, găsită în dinții exhumați din două morminte din actualul Kârgâzstan, ar fi putut rezolva enigma originii misterioase ale...citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel