Finanţare de peste 14 miliarde de euro pentru ţările candidate la aderarea la UE

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Mai multe țări au primit finanțare și asistență pentru o perioadă de șase ani. 

Consiliul European a aprobat marţi o finanţare de 14,2 miliarde de euro pentru un grup de ţări care speră să adere la Uniunea Europeană, relatează DPA, scrie Agerpres. 

Albania, Bosnia şi Herţegovina, Kosovo, Islanda, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Turcia sunt ţările care au primit o asistenţă financiară preaderare pentru perioada 2021-2027.

Care este obiectivul finanţării



Obiectivul finanţării este de a ajuta aceste ţări să adopte reforme în acord cu viitoarea lor apartenenţă la Uniunea Europeană.

Fondurile vor fi distribuite în funcţie de eforturile de reformă ale acestor ţări, a precizat Consiliul European într-un comunicat.

Negocierile de aderare ale Turciei s-au blocat din cauza mai multor îngrijorări.

Sprijin pentru ca aceste ţări



Finanţarea vine la pachet cu un sprijin pentru ca aceste ţări să adopte reformele politice, instituţionale, legale, administrative, sociale şi economice necesare pentru respectarea valorilor UE şi pentru alinierea la regulilor, standardele, politicile şi practicile UE.

Votul Parlamentului European asupra acestei finanţări este aşteptat în septembrie, un pas considerat o formalitate.

Comisia Europeană intenţionează să emită primele sale obligaţiuni verzi în luna octombrie

Comisia Europeană a anunţat marţi că intenţionează să emită primele sale obligaţiuni verzi în luna octombrie, în cadrul planului de relansare NextGenerationEU care va finanţa proiecte destinate să ajute Uniunea Europeană să îşi atingă obiectivul de a ajunge la emisii zero de CO2 până în 2050, transmite Reuters, mai scrie Agerpres. 

Blocul comunitar intenţionează să emită obligaţiuni verzi în valoare de până la 250 de miliarde euro, respectiv 30% din valoarea totală a emisiunilor de obligaţiuni NextGenerationEU.

"Dacă intenţia sa de a emite obligaţiuni verzi cu o valoare totală de până la 250 de miliarde euro până la sfârşitul anului 2026 se va concretiza, UE îşi va confirma poziţia de cel mai mare emitent de obligaţiuni verzi din lume. Această iniţiativă este, totodată, o expresie a angajamentului nostru în favoarea durabilităţii şi plasează finanţarea durabilă în centrul efortului de redresare al UE", a declarat comisarul responsabil cu bugetul şi administraţia, Johannes Hahn.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel