FAKE NEWS cu filmări din SUA. Imaginile care au păcălit toată presa, inclusiv în România / VIDEO

FAKE NEWS de proporții cu filmări din SUA. Imaginile care au păcălit toată presa, inclusiv în România / VIDEO / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
FAKE NEWS de proporții cu filmări din SUA. Imaginile care au păcălit toată presa, inclusiv în România / VIDEO / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

Pe fondul panicii privind epuizarea combustibililor, la benzinăriile din Statele Unite s-au format cozi de mașini. Pe lângă asta, mai multe imagini care s-a demonstrat că sunt fake news-uri au stârnit îngrijorarea autorităților din SUA.

Mai multe știri apărute în mediul online spun că oficialii din Statele Unite îi avertizează pe oameni să nu toarne benzină în pungi de plastic, pe fondul panicii din statele din sud-estul țării. Lipsa de combustibil vine după un atac cibernetic puternic la Colonial Pipeline, care furnizează aproximativ 45% din combustibilul total al Coastei de Est, de către un grup din Rusia.

În sud-estul SUA, mai multe postări de pe rețelele de socializare au arătat vehicule care așteaptă la benzinării la cozi imense. Pe lângă acestea, două tweet-uri au stârnit atenția presei, o fotografie cu portbagajul unei mașini care era plin cu pungi umplute cu benzină și, de asemenea, un videoclip cu o femeie care turna gaz într-o pungă de plastic, care sugerau că americanii s-au panicat și recurg la acțiuni aberante, notează CBCNews.

Clipurile cu punga la benzinărie s-au dovedit a fi mai vechi

Ulterior, Snopes a verificat și a confirmat că fotografiile ca având câțiva ani, Comisia pentru siguranța produselor de consum din SUA a publicat totuși o mulțime de tweet-uri care îi sfătuiau pe oameni să nu transporte benzină în pungi de plastic sau în orice alt container neacceptat să transporte combustibil.

„Nu umpleți pungile de plastic cu benzină”, a scris Agenția pentru Protecția Consumatorului pe Twitter.

De asemenea, secretarul pentru transport, Pete Buttigieg, i-a avertizat pe oameni să nu acumuleze benzină și a reamintit alerta Comisiei în timpul unui briefing de presă de la Casa Albă.

Fake news de proporții cu imaginile cu pungi

Potrivit Snopes, ambele materiale sunt reale, dar niciunul nu are legătură cu lipsa de combustibil din mai 2021 din sud-estul Statelor Unite. Ambele imagini au o vechime de câțiva ani, iaruna a fost făcută în afara Statelor Unite. Imaginea pungilor de plastic umplute cu benzină în portbagajul unei mașini provine dintr-un incident din martie 2019 în care doi bărbați au încercat să fure benzină dintr-o unitate din Huauchinango, un oraș situat la nord de statul Puebla din centrul Mexicului.

În acelai timp, videoclipul în care o femeie umple o pungă de plastic cu benzină are, de asemenea, câțiva ani. Acest videoclip a devenit viral pentru prima dată în decembrie 2019 și e posibil să fi fost filmat la o benzinărie din Houston, Texas. Videoclipul a determinat site-ul auto The Drive să publice un articol care îi informează pe oameni că nu ar trebui să folosească niciodată pungi de plastic pentru transportul benzinei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel