F1: Max Verstappen, campion în Belgia. Plecase din poziția a 14-a

Pilotul olandez Max Verstappen a cucerit Marele Premiu al Belgiei la Formula 1, duminică, 28 august 2022.

Olandezul Max Verstappen (Red Bull), deţinătorul titlului şi lider al clasamentului piloţilor, a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, după ce plecase de pe poziţia a 14-a a grilei de start pe circuitul de la Spa-Francorchamps, fiind urmat pe podium de coechipierul său mexican Sergio Perez şi de spaniolul Carlos Sainz Jr (Ferrari), plecat din pole position, transmite presa internaţională.

Verstappen a fost cronometrat în 1 h 25 min 52 sec 894/1000, fiind mai rapid cu 17.841 decât Perez şi cu 26.886 decât Sainz.

Pe locul 4 a fost britanicul George Russell (Mercedes), monegascul Charles Leclerc (Ferrari) a încheiat pe poziţia a 5-a, cu un loc înaintea spaniolului Fernado Alonso (Alpine).

Max Verstappen reuşise cel mai bun timp din calificări însă nu a plecat decât din poziţia a 14-a, fiind penalizat pentru schimbarea unor piese mecanice dincolo de cotele autorizate. Charles Leclerc a fost penalizat la rândul său şi a plecat de pe poziţia a 15-a.

Verstappen, care s-a născut în Belgia, mama sa fiind belgiană, are nouă victorii în 14 curse din actualul sezon, trei dintre aceste succese fiind consecutive, şi a obţinut şi punctul bonus pentru cel mai rapid tur de cursă. El s-a impus într-o manieră asemănătoare în urmă cu patru săptămâni în MP al Ungariei, când pornise de pe poziţia a 10-a a grilei de start. Olandezul are 29 de victorii în cariera sa, la numai 24 de ani.

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), de şapte ori campion mondial, a abandonat încă din primul tur după un acroşaj cu Fernando Alonso.

Verstappen şi-a mărit avansul în clasamentul piloţilor, având 284 de puncte, 93 de puncte mai mult decât Perez, care a făcut rocada cu Leclerc, ce este la 98 de puncte de olandez.

Următoarea etapă, MP al Olandei, va avea loc la sfârşitul săptămânii viitoare la Zandvoort.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Ungariei în iulie

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Ungariei după ce a plecate de pe poziția zece de pe grila de start, în luna iulie. Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull) a câştigat Marele Premiu al Ungariei la Formula 1, a 13-a etapă a Campionatului Mondial, care a avut loc pe circuitul Hungaroring (4,381 km) de lângă Budapesta, scrie Agerpres.

Strategia la boxe a lui Red Bull l-a adus și pe Verstappen în fața lui George Russell și a coechipierului Lewis Hamilton. Carlos Sainz a fost al patrulea, iar Leclerc al șaselea. O zi dezastruoasă pentru Ferrari: au început curs pe al doilea și al treilea loc și o termină pe al patrulea și al șaselea.

Verstappen, deţinătorul titlului mondial, a fost înregistrat cu timpul de 1 h 39 min 35 sec 912/1000 la capătul celor 70 de tururi de pistă (306,63 km în total), devansându-l cu 7,8 secunde pe britanicul Lewis Hamilton (Mercedes), septuplu campion al lumii.

Câștigătorul cursei, Max Verstappen, a spus după cursă: „Bineînțeles că speram să mă apropii de podium, dar erau condiții foarte dificile, dar aveam o strategie foarte bună, am fost foarte pe fază, mereu la momentul potrivit. Cred că am avut niște depășiri bune, dar chiar și cu acel 360 (tetaque) am câștigat cursa.

„M-am luptat cu schimbările și cu ambreiajul și a trebuit să schimbăm câteva lucruri pentru a nu strica ambreiajul și asta a afectat puțin performanța.

"M-am luptat cu o mulțime de băieți și a fost foarte distractiv . A fost o cursă nebună, dar bineînțeles, foarte fericiți că am câștigat-o.".

Lewis Hamilton, care a terminat pe locul al doilea, vorbind cu Sky Sports după cursă: „Cu siguranță m-am chinuit la început, dar încetul cu încetul m-am simțit mai confortabil cu echilibrul.

"Am avut un început foarte bun. Am avut un an dificil și faptul că ambele mașini sunt pe podium este cea mai bună modalitate de a intra în pauza [de vară].

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel