Exploziile de la Crevedia. Rafila face bilanțul victimelor: Nimeni cu arsuri foarte grave nu rămâne în România. Germania ne oferă 13 locuri pentru mari arși

Rafila Foto: Crișan Andreescu
Rafila Foto: Crișan Andreescu

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a realizat, duminică dimineața, bilanțul victimelor din urma exploziilor de la Crevedia.

În total au fost 58 de victime, a existat și un deces. Dintre acestea, la spitale, în momentul acesta, sunt 54. După cum știți, în prima fază au fost afectate 8 persoane civile. Ca urmare a deflagrațiilor ulterioare (n.r. au mai fost rănite) încă 50, iar în total sunt 58. Majoritatea celor răniți în faza a doua sunt pompieri și jandarmi - 43 de victime”, a declarat ministrul Sănătății la Antena 3-CNN.

„Echipa Ministerului Sănătății a asigurat transferurile și asistența medicală care a fost acordată la spitalele de urgență de pe raza Capitalei. Pacienții se regăsesc în spital, în momentul de față. Patru pacienți sunt transferați - doi în Belgia și doi la Milano. Am vorbit și cu directorul acestei instituții din Milano, care așteaptă în orele următoare doi dintre pacienții români, un civil și un pompier. Dacă în cursul amiezii se va constata că mai sunt și alți pacienți cu nevoie de transfer, acest lucru va fi făcut în Germania, care a pus la dispoziție 13 locuri. Toate victimele care au arsuri extinse și au o șansă să fie îngrijite mai bine vor primi, în cursul zilei de astăzi, această îngrijire”, a continuat Alexandru Rafila.

Întrebat care e starea de sănătate a pacienților internați la terapie intensivă, de pe raza Capitalei, ministrul Sănătății a răspuns:

„Din totalul de pacienți, zece sunt intubați, patru vor fi transferați în această dimineață, cum vă spuneam. Aceștia sunt stabilizați, dar nu pot să vă dau detalii individuale pentru că sunt multe victime. Așteptăm, în cursul acestei dimineți, un raport mai amănunțit, pe care vi-l vom aduce la cunoștință”.

Ministrul Sănătății a fost apoi foarte răspicat, răspunzând dacă România îi poate trata pe pacienții grav arși:

Nu rămân pacienți cu arsuri așa de întinse, dar evident că asigurăm resursele necesare. Tot timpul am fost în legătură cu directorii spitalelor de urgență pentru necesarul de materiale sanitare, medicamente, soluții pentru terapiile de care este nevoie. Aș vrea să le mulțumesc tuturor celor care au participat, încă din primele momente, la constituirea acestei celule de criză. Mulțumesc și personalului medical care a venit la lucru pentru a putea ajuta acești pacienți. Cred că a fost un model bun de colaborare între Ministerul Sănătății, Departamentul de Situații de Urgență și celelalte autorități care s-au ocupat de gestionarea acestei situații”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel