Senatorii din Comisia de apărare au lipsit săptămâna trecută de la şedinţa în care trebuiau să voteze proiectul de lege privind achiziţia rachetelor Patriot pentru că au fost invitaţi la un poligon de tir al SPP, a declarat marţi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.
"Poate se lămureşte şi dl Tillerson şi poate şi Ambasada Americii cu această mare furtună într-un pahar cu apă (lipsa cvorumului de marţi - n.r.). Nouă ne-a spus joi seara, la Caraş, dl Bădălău, preşedintele executiv al partidului şi vicepreşedinte al Senatului, că membri ai Comisiei de apărare de la Senat au fost invitaţi exact în aceeaşi perioadă să viziteze un poligon de tir. Sigur că, în general, nu prea cred în coincidenţe - tocmai în ziua aia, tocmai la ora aia, drept pentru care joi seara am discutat, vineri le-am cerut colegilor, în CExN, din Senat ca ieri să se întrunească Comisia de apărare, să dea avizul, după-amiaza - seara să se voteze în Senat şi astăzi să închidem acest subiect în Camera Deputaţilor. Dar întrebarea rămâne şi eu sunt curios, ca şi colegii mei de fapt, ce s-a întâmplat marţi în Comisia de apărare din Senat. Eu zic să îl întrebaţi pe dl Bădălău, că nu vreau să îi iau plăcerea asta. Eram mai mulţi acolo când ne-a spus. (...) Dl Bădălău ne-a spus că au fost invitaţi la poligonul de tir al SPP-ului. De cine, cum, de ce? - sunt întrebări la care trebuie să primim răspuns cu speranţa mea foarte mare că dl Bădălău n-a glumit', a afirmat, marţi, la Parlament, preşedintele PSD.
El a arătat că nu crede că vicepreşedintele Senatului a glumit cu el, premierul, ministrul Apărării şi cu conducerea PSD pe marginea acestei probleme şi că, în acelaşi timp, SUA nu trebuie să-şi facă probleme în ceea ce priveşte parteneriatul cu România.
"Semnalul prost ar trebui să fie luat în seamă când se întâmplă ceva, nu când apar zvonuri. Dacă Statele Unite îşi mai fac probleme în ceea ce priveşte angajamentul României în implicarea în Parteneriatul strategic dintre cele două ţări, după ce în tot acest an a fost o deschidere uriaşă către colaborarea cu SUA şi în domeniul militar şi în domeniul economic, înseamnă că avem o problemă. Nu cred că se întâmplă asta. Nu există niciun fel de ezitare, cel puţin în ceea ce ne priveşte, ca şi majoritate parlamentară, ca şi guvern, în respectarea acestor angajamente şi a tuturor deciziilor care au început să se transforme în nişte documente care înseamnă construcţie de tehnică militară în România şi nu numai, atât cu SUA, cât şi cu Germania şi cu alte ţări din Europa', a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News