Dieta fertității. Ce să mănânci ca să rămâi însărcinată

Dieta fertilității se concentrează pe alimente specifice și este menită să crească șansele de a concepe un copil.

 

Când încerci să rămâi însărcinată, vrei să faci tot ce îți stă în putere pentru a crea un mediu pozitiv. De la urmărirea ciclurilor menstruale până la atenția la alimentație, femeile vor face adesea modificări pe măsură ce se pregătesc pentru o sarcină sănătoasă.

Dieta a fost dezvoltată de trei medici de la Harvard Medical School și prezentată în cartea lor din 2009, intitulată în mod potrivit Dieta fertilității.

"Medicii au dezvoltat aceasta dieta din rezultatele unui studiu pe termen lung, care a cuprins zeci de mii de femei, pentru a urmari ce au mancat acele femei si cat de rapid au obtinut o sarcina", a spus Laurence Jacobs, MD, un OBGYN certificat la bord si endocrinolog reproductiv cu Centrele de fertilitate din Illinois, potrivit Livestrong.

Potrivit Harvard Health Publishing, acest studiu de opt ani, care a cuprins peste 18.000 de femei, a fost prima examinare cuprinzătoare a dietei și a fertilității. A rezultat 10 sugestii bazate pe dieta și exerciții fizice, care par a fi legate de capacitatea unei femei de a concepe, inclusiv consumul unei varietăți de fructe, legume și proteine vegetale.

Deci, ce alimente te pot ajuta să rămâi însărcinată?

Vestea bună despre dieta fertilității este că majoritatea femeilor nu o vor considera prea restrictive dacă deja mănâncă sănătos. Acest lucru se datorează faptului că respectă multe dintre principiile unei diete curate, vibrante, care conține inclusiv legumele, cărnuri slabe și alte bunătăți.

Iată principalele componente:

1. Evită grăsimile sănătoase

Grăsimi trans, care se găsesc în alimente procesate, precum și în unele produse coapte ambalate, creme de și chiar pizza congelată. Nu numai că aceste grăsimi artificiale sunt rele pentru inima ta, în conformitate cu Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente, dar au fost, de asemenea, legate cu creșterea rezistenței la insulină și perturbarea ovulației, spune Lucky Sekhon, MD, medic endocrinolog de reproducție și specialist în infertilitate la medicii reproductivi asociați din New York.

În schimb, dr. Sekhon spune că alegerea grăsimilor monoinsaturate precum cele găsite în uleiul de măsline extravirgin, nuci și avocado poate îmbunătăți șansele de a rămâne însărcinată.

2. Alimente bogate în fibre

Aportul de fibre este benefic pentru femeile care doresc să rămână însărcinate, deoarece scade excesul de estrogen în organism, contribuind la reducerea dominanței estrogenului și a nivelului mai scăzut al progesteronului, spune Dr. Sekhon. Ea subliniază că sursele bune includ verdeață, broccoli, varză, napi și cereale integrale și orez.

Alimentele bogate în fibre tind să vină și cu beneficiul suplimentar al acidului folic natural și al altor vitamine. Acidul folic sau folatul este crucial în special pentru femeile care sunt însărcinate sau încearcă să conceapă. "Statutul folat al unei femei este important atât pentru creșterea șanselor de concepție, cât și pentru prevenirea defectelor de naștere", a spus dieteticianul Kaleigh McMordie, RDN, LD, pentru Livestrong. Autorii de la Harvard sugerează să luați și suplimente cu acid folic, pentru a vă acoperi necesarul.

3. Proteine pe bază de plante

Pentru cele care încearcă să rămână însărcinată, dr. Sekhon sugerează înlocuirea aportului de proteine animale, cum ar fi carnea roșie, cu proteine vegetale precum fasolea, lintea, nuci crude și semințele. Cum se face? Această modificare ar putea scădea riscul de infertilitate ovulatorie.

"O preocupare majoră în ceea ce privește consumul de proteine și produse animale este faptul că multe dintre aceste produse alimentare conțin contaminanți de mediu, hormoni și factori de creștere care pot modifica funcția de reproducere", spune aceasta.

Medicii din spatele dietei pentru fertilitate sugerează înlocuirea unei porții de carne în fiecare zi cu fasole, mazăre, soia, tofu sau nuci. De asemenea, recomandă încorporarea unei porții de lactate cu grăsimi complete, cum ar fi lapte integral, înghețată sau iaurt și produse din lapte degresat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel