EXCLUSIV  De ce s-au dus 8.000 de oameni să-l asculte pe yoghinul Sadhguru. Bulai: "E interesant fenomenul" - Exemplul unui preot din Ialomița

Foto: Savesoil.org
Foto: Savesoil.org

Sociologul Alfred Bulai și jurnalistul Val Vâlcu au discutat despre prezența yoghinului Sadhguru în Românai, la „Nod în Papură”.

„Taman de Paști a venit în România un guru. S-au dus 8.000 de oameni să-l vadă, ne-au tot bătut la cap televiziunile cu acest guru. Dacă sunt 8.000 de oameni, trebuie să fie interesant pentru televiziuni, iar cei 8.000 s-au dus pentru că s-a zis la televizor că e interesant. E un cerc perfect”, a spus Val Vâlcu în timpul ediției speciale a emisiunii „Nod în papură”.

Istoria e plină de astfel de oameni. Exemplul unui preot din Ialomița

„Istoria este plină de oameni care sunt priviți într-un mod cu totul special... sunt oameni care vorbesc bine, care sunt încărcați cu o anumită aură, care uneori sunt chiar foarte buni în arta retoricii, care depășesc media comună.

E interesant fenomenul, dar în general există și o anumită aură dată de anumite gesturi care sunt spectaculoase, un anumit mod în care trebuie să arăți. Dacă nu arăți ca predicator, nu cădem pe spate. Să știi că în general ies în evidență oamenii care au comportamente speciale. Am descoperit pe undeva prin Ialomița, era un preot într-un sat care controla comunitatea. Mi-a zis „Dacă este ceva, la 2 dimineața chem tot satul”. Am zis că glumește, dar era aproape zece seara. Au venit imediat când i-au chemat.

Mi-a povestit că era un tinerel când s-a dus acolo, era un sat fără preot. Ei n-au avut preot 25-30 de ani, era o localitate izolată. Nu aveau biserică, era doar o casă. El a zis că rămâne, și-a făcut un împrumut la bancă, prin anii 1990, și a început să construiască singur biserica. Ceilalți din sat au început și ei să vină, să lucreze. Personajul era de film artistic. Gesturile astea, sigur, impresionează oamenii, se creează un anumit tip de emoție”, a spus Alfred Bulai.

Excesele românilor de Sărbători. Bulai explică

"Noi, în România, avem niște excese pe care le facem în perioada aceasta. Un exces este cel de a fi bun creștin. Noi suntem buni creștini doar două zile pe an: una este de Crăciun, alta este de Paști. În media vezi reacții din acestea... «Am ajutat o familie, doi copii, veneau sărbătorile și nu aveau ce pune pe masă, suntem bucuroși». Dar copiii aceia mănâncă și alte 364 de zile pe an, nu doar în ziua de Paști..

Avem acest gen de exces în toate, sigur. Pe de altă parte, este adevărat că în această perioadă apare aș, o prohibiție, să nu dăm alte teme în afară de sfânta sărbătoare, deși se întâmplă alte lucruri care ar putea merita atenția, ca în orice altă perioadă. Despre Paști ca atare pot spune că este o sărbătoare, este o chestiune legată de tradiții la urma urmei, dar aici nu mai este vina noastră, celor din România. Toate tradițiile au fost marketizate fără voia lor, adică marketingul le-a transformat în evenimente unde se pot vinde multe lucruri și se pot face bani. De aici este o presiune extraordinară asupra cetățenilor să consume cât mai mult cu ocazia aceasta”, a transmis Bulai. CITEȘTE RESTUL AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel