EXCLUSIV  De ce pică, de fapt, Internetul de sărbători. Motivul pentru care „e meteosensibil“, la fel ca oamenii / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Te-ai întrebat vreodată de ce pică Internetul în timpul serii și, mai ales, de sărbători? Răspunsul este extrem de simplu și are legătură, paradoxal, cu vremea.

Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au explicat mecanismele sociale și meteorologice care stau în spatele picării Internetului în cursul serii și în zilele de sărbători.

„În zi de lucru, Internetul e mai solicitat, sunt date, transfer de date, corporațiile lucrează“, a spus Val Vâlcu.

„La cât se lucrează în România, ar trebui să fie, într-adevăr, relaxant. Nu știu de ce merge prost dar, din păcate, s-a impus un monopol pe rețele și au cam ajuns la limită. Rețeaua începe să cadă frecvent, pentru că au extins numărul dincolo, probabil, de capacitățile tehnologice. În anumite momente, alea în care e o presiune mai mare și oamenii consumă Internet, începe să aibă probleme“, a precizat Alfred Bulai.

„Cu alte cuvinte, Internetul e meteosensibil. Dacă era soare și senin, lumea era la plimbare“, a spus Val Vâlcu.

„Probabil că mergeau la plimbare. Oricum, la cât se lucrează în România, majoritatea problemelor nu apar ziua, când te aștepți tu că lumea lucrează, ci mai ales seara, când oamenii, de fapt, consumă filme, seriale, ascultă muzică etc.“, a zis Alfred Bulai.

„De la birou transmit 1-2 mail-uri, de acasă descarc Titanicul.“, a completat Val Vâlcu.

„Da, sau se joacă Solitaire și e mai simplu, nu consumă mult. Oricum nu mai există o logică. Până la pandemie știai cum se lucrează în țara asta, pentru că aglomerația era datorită școlilor dimineața la 7-8, mai era pe la prânz un pic și după-amiaza când se venea de la servici. Acum nu pare că se mai lucrează într-o astfel de logică, pentru că e aglomerat mereu“, a mai zis Alfred Bulai.

CITEȘTE ȘI        -      EXCLUSIV  Fază tare cu Ziua lui Columb și zilele libere. Vâlcu povestește ce anunț a venit de la ambasadă. Comparație cu România / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel