Cum să slăbești fără să te stresezi sau să-ți impui limite

dieta-grepfruit
dieta-grepfruit

Ne dorim să scăpăm de kilogramele în plus și să ajunge să intrăm în rochia favorită de acum câțiva ani sau în blugii pe care-i purtam în liceu. Dar e obligatoriu să ne impunem limite, să numărăm obsesiv caloriile și să măsurăm cu centimetrul și cântarul toate porțiile de mâncare? Experții spun că nu! Iată ce trebuie să faci ca să slăbești fără să te stresezi sau să-ți impui limite.

Ca să scapi de câteva kilograme în plus, spun experții de la Bright Side, e suficient să apelezi la câteva tertipuri. Dieta cea mai eficientă e aceea care se ține fără a te înfometa sau stresa. Am adaptat, însă, sfaturile lor, la realităților românești.

1. Înlocuiește gustările preferate (care te-au îngrășat!) cu ceva nou

Poți să consideri dieta ca pe un motiv de celebrare. Dar nu e cazul să te bucuri ciugulind tot felul de lucruri, ci să înlocuiești toate acele vicioase delicatese cu ceva sănătos și non-alimentar.

Poți citi o carte, să te uiți la un show la TV, să te joci pe calculator sau să te duci la o clasă de yoga - face minuni pentru elasticitatea corpului fără să te obosească-, la cursuri de actorie, la cursuri de olărit, pictat pe sticlă sau cusut ii și alte meșteșuguri - la Muzeul Satului din București, spre exemplu, sunt tot felul de astfel de cursuri în cadrul programului „Vara pe uliță".

2. Reamintește-ți ce e important

Studiile arată că automotivația are un efect puternic asupra stării de sănătate. De asta e ușor să te ții de o dietă în prima zi. Ca să nu se piardă acest efect, însă, ar trebui să faci câteva lucruri:

- decorează-ți biroul și casa cu postit-uri cu mesaje de autoîncurajare,

- notează-ți zilnic cum îți îmbunătățește viața dieta pe care o ții, atunci când atingi un obiectiv ( de genul: „astăzi am reușit să slăbesc un kilogram", „astăzi am reușit să intru în blugii preferați" etc.). De câte ori ești tentat/tentată să renunți, citește notițele.

- adu-ți aminte de ce e sănătos să ai o greutate normală.

3. Ascultă muzică relaxantă

Un studiu realizat la Universitatea Cornell arată că voluntarii consumă mai puțină mâncare atunci când ascultă muzică relaxantă.

Psihologii sugerează și ei că anumite melodii te-ar putea ajuta să-ți reprogramezi creierul ca acesta să elibereze dopamină suplimentară. Dopamina este hormonul fericirii și te poate împiedica să mănânci nervos și compulsiv.

Poți să-ți adaugi muzică de meditație sau clasică în playlist-ul tău, te poți duce la concerte sau te poi chiar apuca să înveți să cânți la un instrument.

4. Înconjoară-te cu coluri reci

Știai că există o legătură între culori și apetit? Culorile reci, precum albastrul, griul sau negrul scad pofta de mâncare. Albastrul, spre exemplu, creează o atmosferă serenă, reducând anexietatea și stresul.

În plus, cele două culori, albastru și gri, sunt rar găsite în alimentele naturale, așa că creierul nu le asociază cu mâncarea.

Cel mai simplu e să-ți vopsești unghiile sau pereții cu aceste culori, să te uiți la filme vechi alb-negru, sau să-ți alegi hainele astfel încât să conține aceste culori.

5. Sunt mirosuri care te pot ajuta să scapi de pofte

Sunt numite mirosuri care au drept efect potolirea poftelor. Unele au și valențe romantice, așa că de ce nu îți cumperi câteva lumărâri parfumate cu iasomie, lavandă sau vanilie, care te pota juta foarte bine să te relaxezi după o zi de muncă și să-ți potolești nevoia de a înghiți compulsiv alimente?

Apoi, parfumurile de portocolă, lămâine și alte citrice cresc nivelul energetic și focusarea, așa că te ajută să te ții de dietă.

Evită să miroși ginger, mentă sau produse de patiserie proaspăt scoase din cuptor, pentru că vei fi tentat să mănâci!

6. Premiază-te!

La finalul unei zile, e plăcut să-ți dai un mic premiu pentru curajul, perseverența și puterea cu care te-ai ținut de dietă.

Cumpără-ți o bluză/tricou din banii pe care i-ai economisit renunțând la junk foond.

Apoi, adu-ți aminte permanent că cel mai mare și mai frumos cadou o să-l primești atunci când vei atinge ținta dorită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel