Constelațiile pe care le poți vedea cu ochiul liber

Foto ilustrativ Pixabay
Foto ilustrativ Pixabay

Iată care sunt cele mai frumoase constelații pe care le poți vedea cu ochiul liber.

O constelație reprezintă o "familie" de stele care par să creeze un model sau o imagine. Fiind modele identificabile, constelațiile ajută oamenii să navigheze ghidați de cerul nopții. În total, oficial, există 88 de constelații, iar câteva dintre acestea pot fi observate foarte ușor, cu ochiul liber, potrivit Voices Shortpedia.

Constelații pe care le poți vedea cu ochiul liber

Carul Mare nu este strict o constelație, ci mai degrabă o componentă a constelației Ursa Major sau Ursa Mare. Carul Mare poate fi observat în regiunea cea mai nordică a cerului, după "cupă" și "mânerul lung". El este deseori ghid pentru găsirea Carului Mic și a constelației Ursa Mică. Polaris este steaua "mânerului" Carului Mic. 

Pentru a observa constelația "vânătorul" Orion trebuie să căutăm cele trei stele care alcătuiesc linia dreaptă a centurii vânătorului, iar apoi, steaua Betelgeuse. Ulterior, vom vedea cum alte stele formează dreptunghiul din partea superioară a trunchiului vânătorului și chiar și arma atârnând de centură. 

De la Orion putem identifica ușor și constelația "Taurul", care se află deasupra, dar și constelația "Gemeni". "Taurul" se identifică prin steaua Aldebaran, de la bifurcația coarnelor. Constelația "Gemeni" poate fi localizată deasupra și în lateralul brațului întins al vânătorului "Orion". Două stele strălucitoare par a fi capetele gemenilor care au trunchi, brațe și picioare. Cel din stânga pare să ridice un picior. 

Potrivit shtiu.ro, semnele lui "Orion", "Taur" și "Gemeni" sunt ușor identificabile pe cerul nopții începând din decembrie și până în mai. Din august, pot fi revăzute înainte de ziuă.

VEZI ȘI: Introducere în astrologie: Semnele fixe, cardinale, mutabile. Ce reprezintă cele trei mai calităţi din zodiac

VEZI ȘI: EXCLUSIV  Următoarele ţinte NASA. Dumitru Prunariu: Acela va fi începutul călătoriilor în spaţiu. Vom ajunge pe Lună ca să rămânem

Cea mai lungă eclipsă parțială de Lună din ultimii 580 de ani

Pe 19 noiembrie a.c. a avut loc o eclipsă parţială de Lună de aproape trei ore şi jumătate. De-a lungul istoriei, eclipsele au inspirat uimire sau poate chiar teamă, mai ales când cele totale i-au dat Lunii o culoare sângerie.

Luna Castor este luna plină a lunii noiembrie, care cade în a 19-a zi a lunii din anul 2021. A fost numită aşa de către americani, deoarece este perioada în care vânătorii încep să întindă capcane pentru animale, mai ales pe timp de iarnă. Acest lucru se face în special pentru blana lor. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel