Codruța Kovesi sesizează CSM din cauza lui Marian Oprișan

Codruța Kovesi a sesizat, joi, inspecția judiciară din cadrul CSM referitoare la posibile abateri disciplinare în dosarul Oprișan a judecătorilor din cadrul Judecătoriei Cluj Napoca pe motiv că această cauză nu a fost soluționată de peste 8 ani.

Dosarul, în care președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan este acuzat de corupție, a fost trimis în judecată în iunie 2006.

După 18 termene la judecătoria Focșani, dosarul a fost strămutat la Tribunalul Cluj. După 10 termene, dosarul a ajuns la Judecătoria Cluj, de unde s-a plimbat la Înalta Curte, s-a întors la Judecătoria Focșani, ajungând din nou la Judecătoria Cluj, iar în tot acest interval nu a fost începută cercetarea judecătorească, se arată în sesizarea procurorului-șef al DNA.

Citește și: LAURA CODRUȚA KOVESI: Baronii se gândesc că nu pot fi prinși

Din 2010, dosarul se află pe rolul judecătoriei Cluj Napoca, de atunci fiind acordate 29 de termene din care 4 termene la solicitările succesive ale celor 6 inculpați, pentru pregătirea apărării, pentru aducerea lor cu mandat de aducere în vederea audierii, depunerii la dosar a unor precizări scrise, precizează hotnews.ro.

"Procurorul şef al DNA, în conformitate cu prevederile art.97 alin.(1) din Legea nr.303/2004 şi art.45 din Legea nr.317/2004, republicate, cu modificările şi completările ulterioare, a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la efectuarea de verificări sub aspectul respectării normelor de procedură penală de către judecătorul din cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca pe rolul căreia se află dosarul nr.19/P/2005 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, având în vedere că de peste 8 ani această cauză nu a fost soluţionată de instanţa de judecată, faptă ce ar putea constitui abatere disciplinară, prevăzută de art. 99 lit. h) teza a II-a, i) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Urmărirea penală în acest caz a început în noiembrie 2005, iar pe 5 iunie 2006, prin rechizitoriu, procurorii au dispus trimiterea inculpaţilor în judecată pentru abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals, cauza fiind înregistrată la Judecătoria Focşani", se arată în comunicatul DNA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel