Cine sunt cei care luptă pentru funcțiile de vicepreședinte al ÎCCJ

Pentru funcția de președinte al ÎCCJ și-a depus candidatura o singură persoană, Livia Doina StanciuPentru cele două funcţii de vicepreşedinte s-au înscris patru persoane: Aida Rodica Popa, care ocupă şi în prezent această funcţie, Nela Petrişor, magistrat la Secţia a II-a Civilă, Iulian Ilie Dragomir, judecător la Secţia Penală, şi Cristina Iulia Tarcea, judecător la Secţia a II-a Civilă. 

Cine e Aida Rodica Popa

Aida Rodica Popa candidează pentru un nou post de vicepreședinte al ÎCCJ. În iulie 2013, Luju scria despre modul în care aceasta repartizează dosarele "aleatoriu" și chiar dovedea cu documente cum judecătoarea și-a repartizat o cerere de recurs, scriind pe ea „fără citare”, după care a "rezolvat-o", în Completul de 5 pe care l-a condus, prin respingere ca inadmisibilă. Tot Luju mai scrie despre o altă neregulă realizată de Aida Popa. Vicepreședinta și alți patru colegi au acoperit percheziția ilegală de la domiciliul soților Bîrsan, după o dirijare manuală a dosarului.

Aida Popa judecă recursul în dosarul Zambaccian, în care Adrian Năstase a fost condamnat pe fond la trei ani de închisoare cu suspendare. Ea conduce şi Completul de cinci judecători care judecă dosarul Poşta în care este inculpat fostul ministrul al Justiţiei, Tudor Chiuariu. Aida Popa a condus Completul de cinci judecători care a dispus condamnarea fostului ministru Decebal Traian Remeş la 7 ani de închisoare.

Cine este Nela Petrişor 

Nela Petrişor este judecătoare la Curtea Supremă. În 2010 a mai candidat la funcţia de vicepreşedinte al instanţei supreme. Iată o declarație de avere a acesteia din 2012- Vezi aici.

Cine este Iulian Ilie Dragomir 

Iulian Ilie Dragomir este judecător la secţia penală a Curţii Supreme. Potrivit Antena 3, acesta ar avea unele legături cu Traian Băsescu. Iulian Ilie Dragomir apare în dosarul în care preşedintele României era acuzat de spălare de bani şi luare de mită în legătură cu o serie de afaceri imobiliare dubioase derulate cu vestitul asfaltator Costel Căşuneanu. Dosarul a fost clasat chiar de către judecătorul interceptat în dosarul lui Blejnar, Ilie Iulian Dragomir. Numele lui Iulian Dragomir apare și în dosarul Vioricăi Dinu, fosta judecătoare care a luat mită pentru a-l elibera pe Dinel Staicu.

În plus există și o stenogramă în care apare judecătorul Iulian și Sorin Blejnar, publicată tot de Antena 3:

Sorin Blejnar: Da.

Judecător Dragomir, ICCJ: Am onoarea, excelenţă, să trăiţi, cu mare respect. Un minut cu un prieten al domniei voastre şi al naşului domniei voastre (n.r.: Moldovan de la CSAT.) Nu sunt prietenul naşului mai degrabă decât prietenul finului, pentru că suntem amândoi... unui naş comun al nostru. Sorin Blejnar: Am înţeles, am înţeles. Judecător Dragomir, ICCJ: Da, el e naşul nostru şi-n sufletul nostru (n. r.: Traian Băsescu). Prin Bucureşti, prin republica noastră sau prin alte...? Sorin Blejnar: Sunt aici, sunt prin Bucureşti. Judecător Dragomir, ICCJ: Vă trimit şi eu fata care manageriază acolo unde am fost la ziua Claudiei, că are o audienţă de-asta intempestiv acolo la ei, la locaţie. Şi nu ştiu cum să fac. Sorin Blejnar: În 20 de minute să fie la mine. Judecător Dragomir, ICCJ: La ora 2 ajunge. Este o doamnă. (...) Se numeşte doamna Albu. Doamna Albu Mariana se numeşte doamna care intră la cabinet la dumneavoastră. Sorin Blejnar: Bine, bine. Judecător Dragomir, ICCJ: Intră pe-acolo prin spate, pe lângă unde aveam şi noi sediul ministerului nostru? Sorin Blejnar: Da. Judecător Dragomir, ICCJ: Bine, excelenţă, cu respect. Vă pup. Am onoarea.

Cine este Cristina Iulia Tarcea

Cristina Iulia Tarcea este judecător la Curtea Supremă. În perioada 2002-2003 a fost Secretar de Stat în cadrul Ministerului Justiţiei pe când ministru era Rodica Stănoiu. În perioada 1999 - 2000 a deţinut poziţia de agent guvernamental CEDO. În anul 2003, ea a fost chemată în judecată alături de Ministerul Justiției, Sănătății și de Mircea Beuran, fost ministru al Sănătății, de către APADOR-CH, pentru declasificarea unor informații. Vezi aici chemarea în judecată. Numele acesteia apare și într-un articol Luju din 2010 despre rudeniile din sistem ale judecătorilor de la ÎCCJ.

[caption id="attachment_357116" align="aligncenter" width="640"] Print Screen din articol[/caption]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel