Cîmpeanu vrea schimbarea legii educației naționale: E nevoie de învățământ hibrid

Cîmpeanu vrea schimbarea legii educației naționale: „E nevoie de învățământ hibrid”.

Este nevoie ca în Legea educației naționale să fie prevăzută o formă de învățământ hibrid, care să valorizeze competențele digitale achiziționate atât de profesori, cât și de elevi și de studenți, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Ministrul Educației este dator să respecte legislația în vigoare. Legea educației naționale prevede trei forme de organizare a învățământului superior, învățământ cu frecvență, învățământ cu frecvență redusă și învățământ la distanță. Fiecare dintre aceste trei forme de organizare a beneficiat de acreditare din partea Agenției Române de Asigurare a Calității. (...) Este nevoie ca în Legea educației naționale să prevedem o formă de învățământ hibrid, care să poată să pună în valoare competențele digitale achiziționate atât de profesori, cât și de elevi și de studenți. Odată ce acest lucru se va întâmpla, va fi nevoie de standarde de evaluare din partea Agenției Române de Asigurare a Calității”, spune Sorin Cîmpeanu.

El spune că ar trebui certificate competența cadrelor didactice și infrastructura IT.

„Printre avantaje vă dau cu titlu de exemplu - dacă un profesor laureat al unui premiul Nobel are disponibilitate de a se adresa studenților români, dar nu o disponibilitate atât de mare încât să se deplaseze fizic în România, va putea să țină cursuri online la distanță. Sunt multe alte avantaje ale digitalizării care trebuie să fie păstrate și dezvoltate, dar în cadru legal. În momentul de față cadrul legal nu mai există, o dată cu dispariția stării de alertă”, conchide ministrul Educației.

VEZI ȘI:  Elevii cu afecțiuni cronice pot continua școala și online

Elevii cu afecțiuni cronice pot continua școala și online până la sfârșitul semestrului al doilea, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Până la finele semestrului 2, atât timp cât transmisia comunitară se păstrează, elevii cu afecțiuni cronice, care au boli ce afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecțiuni cronice asociate cu imunodepresie severă precum transplant sau afecțiuni oncologice, cei cu imunodeficiențe primare sau dobânditevor putea beneficia de învățământ hibrid până la finele semestrului 2, a spus Cîmpeanu.

Acest lucru se poate face cu certificare medicală la cererea părinților și cu aprobarea Consiliului de Administrație.

„Am creat această posibilitate ca în această perioadă în care pandemia încă nu s-a încheiat, de starea de alertă a fost ridicată, acești elevi să poată beneficia de sprijin din partea fiecărei școli”, adaugă ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel