Cele mai puternice antibiotice naturale

Iată o listă cu cele mai puternice antibiotice naturale care sunt de ajutor în combaterea unor infecții bacteriene. 

Oamenii utilizează antibiotice naturale din timpuri străvechi. Potrivit grazeme.com, anumite antibiotice naturale sunt uneori la fel de puternice ca soluțiile sintetice.

Unele dintre aceste antibiotice se găsesc chiar în bucătărie. Iată câteva exemple:

Usturoi

Usturoiul este un aliment esenţial pentru tratarea răcelii. Alicina din usturoi poate proteja organismul uman împotriva ciupercilor, paraziţilor şi bacteriilor. Pentru cele mai bune rezultate specialiştii recomandă utilizarea usturoiului proaspăt.

Oţet din cidru de mere

Oţetul din cidru de mere conţine antibiotice, antimicotice şi are proprietăţi antiseptice care pot alcaliniza în mod natural corpul şi pot preveni sau lupta împotriva cancerului în majoritatea cazurilor. De asemenea, oţetul din mere poate combate arsurile, poate ajuta la menţinerea greutăţii şi la scăderea colesterolului. Mai poate fi utilizat şi dezinfectant atunci când este utilizat local.

Miere

Mierea este o altă sursă importantă de substanțe antibiotice deoarece enzimele din interiorul acesteia eliberează peroxid de hidrogen, fiind astfel perfectă pentru tratarea rănilor şi prevenirea infecţiilor. Să nu uităm că romanii o utilizau deseori pe câmpul de luptă pentru prevenirea şi tratarea infecţiilor. Aceste beneficii însă există doar în mierea nepasteurizată sau mierea raw. Mierea mai poate fi utilizată pentru tratarea problemelor digestive, răceli şi gât inflamat. La capitolul „produse ale stupului” cu efect antibiotic poate fi inclus și propolisul, substanță creată și folosită inclusiv de albine ca remediu antibacterian și antiseptic. 

Ghimbir

Ghimbirul proaspăt are un efect de neutralizare a patogenilor din mâncare precum salmonella. De asemenea, are un efect antibacterian asupra infecţiilor respiratorii şi parodontale. De asemenea, ceaiul de ghimbir are proprietăţi importante împotriva infecţiilor bacteriene.

Turmeric

Proprietăţile antibiotice ale turmericului sunt utilizate pentru distrugerea bacteriilor care provoacă boli şi ajută la creşterea sistemului imunitar. Conform unui studiu din 2009, curcumina a oferit rezultate eficiente împotriva bacteriei responsabile de ulcer (Helicobacter pylori). Există atât amestecuri de turmeric, cât şi suplimente care pot fi ingerate, însă ar trebui consultat un medic înaintea oricărui tip de tratament.

Scorţişoară

Prin adăugarea scorţişoarei în cafeaua de dimineaţă se pot preveni infecţiile obişnuite precum acnea, infecţiile de tract urinar sau afecţiunile orale.

De reținut

Pentru un efect antibiotic sporit mierea poate fi utilizată în combinație cu turmeric sau scorțișoară. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel