Înşelăciunile au ajuns să facă victime şi în mediul online, prin intermediul reţelelor de socializare, de această dată țintele fiind credincioșii.
Dovadă stă un caz înregistrat zilele trecute, când mai mulţi tineri, care au înfiinţat o pagină pe Facebook, cu numele Mănăstirii Cozancea, ar fi pretins de la mai multe persoane donaţii, în numele aşezământului, scrie monitorulbt.ro.
Potrivit părintelui stareţ Cleopa Străchinaru, totul ar fi început anul trecut, când la mănăstire şi-au făcut apariţia trei tineri, elevi la Seminarul Teologic, şi s-ar fi oferit să-l ajute. Ba mai mult, s-au oferit să facă şi o pagină pe Facebook pentru promovarea lăcaşului. Când din paraclis au început să dispară lucruri, părintele stareţ a devenit suspicios şi a renunţat la serviciile lor, aflând ulterior că tinerii au renunţat la teologie, transferându-se la un liceu tehnologic. Surpriza a apărut însă când o familie de botoşăneni din Zlătunoaia, plecaţi la muncă în Spania, şi-a făcut pagină pe Facebook şi a apreciat pagina Mănăstirii Cozancea. La câteva zile, ei au primit un mesaj de la administratorul respectivei pagini, care s-a dat drept stareţul mănăstirii şi le-a cerut o donaţie - 150 de euro-, banii fiind trimişi prin servicii de transfer financiar, pe numele unei persoane desemnate.
La scurt timp a urmat o nouă solicitare de 100 de euro, apoi încă una de 50 de euro, sumele fiind trimise prin acelaşi sistem, dar pe numele altor persoane. Abia când li s-a cerut şi a patra oară 200 de euro, botoşănenii au devenit suspicioşi şi au luat legătura cu stareţul mănăstirii.
Supărat că cineva a luat bani în numele său, părintele Cleopa Străchinaru a fost ieri la Poliţie, unde a denunţat totul, bănuiala lui fiind că în spatele escrocheriilor ar fi tot foştii seminarişti.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu