Ce se întâmplă în corpul tău atunci când renunți la consumul de sare

foto pexels Artem Beliaikin
foto pexels Artem Beliaikin

Sodiul, cu moderatie, este o parte importanta a dietei tale. Acesta este un electrolit, ceea ce îl face crucial pentru menținerea homeostaziei în organism, permițând multor funcții ale corpului să funcționeze fără probleme și constant. 

De asemenea, ajută la echilibrarea fluidelor și mineralelor, precum și la controlul mișcărilor musculare. Dacă nu primim suficient sodiu, avem poftă de el. 

De asemenea, sodiul nu conține calorii, motiv pentru care poate părea un plus pentru dieta ta, adăugând un plus de aromă meselor.

Cu toate acestea, prea mult sodiu poate duce la efecte negative. Unul dintre aceste efecte este potențial creșterea riscului de boli de inimă.

Dacă sunteți predispus bolilor de inimă, este important să urmăriți cât de mult sodiu consumați 

Potrivit unui nou studiu publicat în prestigioasa publicație The Lancet Journal, reducerea aportului de sodiu poate ajuta la prevenirea supraîncărcării cu lichide și a analizelor nefavorabile pentru pacienții cu insuficiență cardiacă.

În cadrul studiului, oamenii de știință au luat informații dintr-o altă cercetare internațională, deschisă, randomizată, controlată, cunoscută și sub numele de SODIUM-HF. 

Studiul a înrolat pacienți cu vârsta de 18 ani sau peste, aflați în 26 de locații din șase țări. Acești pacienți eligibili aveau insuficiență cardiacă cronică și au primit un tratament medical. Ei au fost repartizați aleatoriu fie la un tratament obișnuit, conform ghidurilor locale, fie la o dietă cu conținut scăzut de sodiu, cu mai puțin de 100 milimoli (mmol) pe zi.

Cercetătorii au conceput apoi „Studiul de intervenție dietetică” pentru a testa dacă o reducere a sodiului alimentar reduce sau nu incidența evenimentelor clinice viitoare. Ei au repartizat 806 pacienți la o dietă săracă în sodiu între 24 martie 2014 și 9 decembrie 2020. După studiu, au stabilit că spitalizarea cauzată de probleme cardiovasculare a avut loc cu 2% mai puțin la pacienții cu dieta săracă în sodiu față de ceilalți.

Potrivit Clinicii Cleveland, limitarea sodiului în dieta ta ajută la minimizarea cantității de lichid suplimentar din jurul inimii, plămânilor și picioarelor. Dacă aveți surplus de lichid în organism, inima dumneavoastră va lucra mai mult. Acest lucru vă va crește potențial tensiunea arterială.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel