Ce înseamnă mobilizarea parțială anunțată de Putin? 300.000 de militari în rezervă vor răpunde la apel

Ce înseamnă mobilizarea parțială anunțată de Putin? Anunț important din partea ministerului rus al Apărării: 300.000 de militari în rezervă vor răpunde la apel/ FOTO: Pixabay
Ce înseamnă mobilizarea parțială anunțată de Putin? Anunț important din partea ministerului rus al Apărării: 300.000 de militari în rezervă vor răpunde la apel/ FOTO: Pixabay

Vladimir Putin a ținut un discurs național în care a anunțat mobilizarea parțială a forțelor în Rusia. El a spus că armata se confruntă cu operațiunile militare ale colectivului vestic pe o linie de front de peste 1.000 km, în Ucraina.

În cadrul discursului său, Putin a declarat că Rusia are nevoie de voluntari care să lupte alături de armata rusă profesionistă. Aceștia vor fi tratați la fel, inclusiv cu plăți și garanții sociale.

Putin susține că „mobilizare este parțială, subliniez că este o mobilizare parțială”. Doar cei care sunt în rezervă vor fi înrolați. A fost semnat decretul de mobilizare parțială.

The Guardian oferă câteva citate scurte de la ministrul rus al Apărării, despre ce presupune mobilizarea parțială:

- Se aplică celor cu experiență militară anterioară;
- Persoanele care au servit ca recruți sau studenți nu sunt chemați;
- Persoanele chemate vor primi instruire înainte de a fi dislocate;
- Rusia are resurse uriașe, 25 de milioane de oameni, dintre care 300.000 de rezerve vor fi apelate.

Agenția de presă RIA Novosti din Rusia prezintă un mic fragment din discursul separat al ministrului Apărării, Serghei Șoigu, despre mobilizarea parțială a Rusiei pe care Vladimir Putin a anunțat-o. Șoigu a explicat că „mobilizarea este necesară pentru a controla linia de contact de 1.000 km, precum și teritoriile eliberate”.

Corespondentul The Guardian la Moscova, Andrew Roth, raportează că soldaților ruși li se vor prelungi contractele pe termen nelimitat, ca parte a mobilizării parțiale.

Mobilizarea Rusiei a fost un pas previzibil care se va dovedi extrem de nepopular și subliniază că războiul nu decurge conform planului Moscovei, a declarat pentru Reuters consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak.

Podolyak a spus într-un mesaj text către agenția de presă că președintele rus Vladimir Putin încearcă să transfere vina pentru declanșarea unui „război neprovocat” și înrăutățirea situației economice a Rusiei, către Occident.

Chirieac, după discursul lui Putin: Un lucru foarte rău. Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Sunt 3 idei principale, dincolo de această propagandă

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat discursul ținut miercuri dimineață de președintele rus, Vladimir Putin.

”Este un lucru foarte rău pe care trebuie să îl vedem cu toții. Războiul din Ucraina intră într-o nouă fază. Nici pomeneală să se încheie, după gravele insuccese militare pe care le-a avut Putin în Ucraina. El face același lucru ca Iosif Vissarionovici St#lin. Va arunca sute de mii, milioane de soldați ruși, pe teritoriul Ucrainei, prost înarmați, prost echipați, prost instruiți, dar mulți. Cu puști și bombe vor rade totul în fața lor, militar sau civil! În tot discursul a insuflat rușilor ideea că țara sa se luptă cu NATO și cu Occidentul, nu cu Ucraina, însă nu a luat deloc în calcul că el, Putin, a invadat Ucraina, nu Ucraina a invadat Rusia.  Pentru a-și mobiliza oamenii a spus că Occidentul se pregătește să intre pe teritoriul Rusiei, că ”maica Rusia” este amenințată. Este absurd!

Sunt 3 idei principale, dincolo de această propagandă a lui Putin:

1.Va organiza referendumuri, chipurile pentru a salva populația rusă din Ucraina.

2. Mobilizare parțială. Nu știm cât de parțială, dar asta poate înseamnă sute de mii, poate 1 milion de militari în plus în Ucraina. Este o masă uriașă de oameni care poate provoca o catastrofă umanitară ce nu s-a mai văzut de la Al Doilea Război Mondial.

3. Economia Rusiei trece la modul de război. Asta înseamnă că dacă până acum produceau automobile... de acum va face tancuri. Este exact ca în Al Doilea Război Mondial, tot ce înseamnă industrie rusească va fi aservită de acum efortului de război. Deci, nici pomeneală de războaiele moderne cu care ne-am mai obișnuit în Irak și Afganistan, în care prețul untului nu a scăzut la bursă nici cu 0.001 cent atunci când SUA au intervenit în Irak sau Afganistan. De acum, untul merge pe front, carnea merge pe front în Rusia! Totul merge pe front! Nu doar tancul se face la fabrica Lada, ci toate sculele! Unde se producea îngrășământ chimic, de acum se vor face bombe! Asta înseamnă trecerea industriei de pace la efortul de război! Intrăm într-o fază totală, e care pe care!”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la România TV.

Știre în actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel