Cazul Coldea readuce problema reformei în justiție. Chirieac: România are o vulnerabilitate. Legea răspunderii magistraților, dorită chiar de magistrați

Justitie
Justitie

Ultimele evenimente din justiție și cataclismul care a ținut capul de afiș în presă, anume dosarul în care sunt acuzați foștii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, a readus în atenția publică justiția română.

În tot acest climat analistul Bogdan Chirieac, vorbind despre ultimele evenimente, a reiterat necesitatea unei reforme în justiție în contextul în care fără o justiție funcțională și independentă nu poate exista un stat modern, iar pentru România acest lucru e o vulnerabilitate. Chirieac amintește de legea răspunderii magistraților

„Fără o justiție reală și independentă nu poate exista un stat modern precum este România. În acest moment este o vulnerabilitate pentru țara noastră halul în care se află justiția din România iar acest lucru este evident”, a punctat Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la postul Realitatea Plus.

Vorbind despre „mecanismele pe care se poate interveni”, analistul politic a subliniat că „este evident că e nevoie de o lege a răspunderii magistraților”. Chirieac afirmă că o astfel de prevedere e dorită tocmai de magistrați care ar percepe-o ca pe un scut împotriva ingerințelor din justiție.

„Această lege înțeleg că e dorită și de foarte mulți magistrați. Pentru că ar constitui un argument foarte bun în fața unor servicii care intervin la ei. În acest sens magistrații ar putea refuza ingerințele explicând că vor intra sub incidența acestei legi. Vă dați seama că dacă doamna Moraru (n.r. - procurorul care instrumentează dosarul Coldea - Dumbravă, doamna Mihaiela Iorga Moraru) a găsit dovezi, sentințele erau date de niște judecători. Aceștia făceau parte din caracatiță? E o întrebare pertinentă pentru că nu domnul Dumbravă dădea sentințele”, a conchis Bogdan Chirieac.

Amintim că foștii generali SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă sunt inculpați într-un dosar DNA de trafic de influență după ce omul de afaceri Cătălin Hideg i-a denunţat la DNA.

Hideg a declarat la Antena 3 CNN, citat de Agerpres, că aceştia i-ar fi cerut, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, suma de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obţină o pedeapsă cu suspendare, într-un dosar în care are o condamnare în primă instanţă de 4 ani închisoare pentru fraude cu fonduri europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel