EXCLUSIV  Capturarea macacului care a „terorizat” Bucureștiul. Veterinarul Ovidiu Roșu: Fugise dintr-o curte / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Medicul veterinar Ovidiu Roșu a fost prezent în emisiunea DC Anima, realizată de Tudor-Tim Ionescu.

„Care e una dintre cele mai memorabile intervenții ale tale?”, a fost întrebarea adresată de Tudor-Tim Ionescu.

„Este o intervenție memorabilă pe animale sălbatice în mediul urban, cu o maimuță. E vorba despre un macac ce provenea de la niște oameni din Ferentari, din curtea unei persoane. Era deținut ilegal și fugise. Asta s-a întâmplat în București. 


Era un macac mascul destul de periculos. Eu am lucrat cu primate în alte zone ale lumii și știu că sunt foarte periculoase mai ales dacă sunt încolțite. Sunt și extrem de inteligente, e cu totul altceva decât fauna normală din București. 


În cazul de față a trebuit să-l tranchilizăm pentru că nu ne-am putut apropia de el. A fost o perioadă grea pentru că era un animal liber cu capacități fizice extraordinare. În momentul de față cred că e la grădina zoologică din Târgul Jiu, unde au mers mai multe animale confiscate”, a precizat Ovidiu Roșu.

Youtube video image

Cele două cuvinte pe care trebuie să le avem în minte


Încotro ne îndreptăm cu vânarea animalelor, ce putem face fiecare dintre noi pentru a limita acest fenomen?

Tudor-Tim Ionescu a prezentat niște statistici care arată că animalele au avut foarte mult de suferit în ultimii 50 de ani, iar potrivit datelor acestuia, în următorii zeci de ani ar însemna să nu prea mai avem animale. Pus în fața acestui fapt, specialistul Ovidiu Roșu a spus:


„Nu trebuie să vină niciun erou, nu este vorba despre a veni cineva să salveze. Trebuie să ne concentrăm pe prevenție, să nu se ajungă să fie nevoie de salvare, iar asta poate face oricine. Cu siguranță multe specii vor muri, umanitatea e destul de toxică și distructivă.

În ultima perioadă s-a început să se pună un pic de frână, dar nu e de ajuns. Putem să acceptăm, să învățăm să le respectăm nevoile, să încercăm să găsim soluții de coabitare. Orice animal pe care îl găsim, trebuie să înțelegem cum a ajuns acolo. Un arici nu o să traverseze sute de kilometri, cel mai probabil a reușit să-și facă o casă unde l-am găsit. 


Nu trebuie să încurajăm animalele sălbatice să se apropie de oameni. Dacă ele reușesc să stea acolo, atunci e foarte bine, se adaptează. 


Văd 2 cuvinte foarte importante: respectul, față de nevoile animalelor, să nu credem că animalele sălbatice sunt niște chestii nemaivăzute. Și ele se adaptează la condițiile urbane; coabitare”, a încheiat Ovidiu Roșu, la DC Anima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel