EXCLUSIV  Boli care pot duce la epilepsie. Medicul Dijmărescu (Sanador): Fie prin invazie, fie prin compresia anumitor structuri de la nivelul creierului / video

Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/in-impas-in-aer-liber-afara-cap-7243785/
Fotografie de la cottonbro studio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/in-impas-in-aer-liber-afara-cap-7243785/

Nouă șansă pentru oamenii care au epilepsie.

Datorită rezonanței magnetice, medicii pot obține extrem de multe informații clare care îi vor ajuta în creionarea tratamentului. Despre acest subiect ne-a vorbit dr. Adrian Dijmărescu (Sanador), medic primar Radiologie-imagistică medicală cu competențe în tomografie computerizată, imagistică prin rezonanță magnetică și ultrasonografie generală, doctor în științe medicale și cadru universitar la UMF „Carol Davila” București.

CITEȘTE ȘI: Standardul de aur în epilepsie. Dr. Adrian Dijmărescu (Sanador), despre cea mai bună tehnică în lupta cu boala sistemului nervos / video - https://www.dcnews.ro/standardul-de-aur-in-epilepsie-dr-adrian-dijmarescu-sanador-despre-cea-mai-buna-tehnica-in-lupta-cu-boala-sistemului-nervos-video_903453.html

„În rezonanță magnetică avem posibilitatea ca planul prin care se obține imaginea să fie înclinat în diferite direcții. În cazul epilepsiei, pentru a obține niște imagini, se pun niște planuri oblice, nu perpendiculare, pe anumite structuri anatomice. Aceasta ar fi particularitatea față de un protocol de diagnostic convențional”, a spus specialistul de la Sanador la DC News și DC Medical.

Pacientul se adresează unui neurolog, se pune diagnosticul de epilepsie, ulterior este trimis la o examinare RMN care precizează exact zona afectată și ghidează astfel tratamentul.

„Examinarea prin rezonanță magnetică este efectuată pentru a descoperi dacă există un potențial focar epileptic. În cazul în care acest focar epileptic este descoperit, este necesară o caracterizare foarte bună a leziunii și, pe lângă aceasta, caracterizarea anatomiei regionale a acestei leziuni pentru ca neurochirurgul să-și facă o idee dacă poate interveni sau nu la o asemenea leziune. Iar dacă se poate interveni... cum și în ce fel?", a spus medicul Adrian Dijmărescu.

Ce determină aceste leziuni: sunt traumatisme sau cheaguri de sânge

„Există așa numitele focare epileptice care apar ca heterotopii la nivelul substanței cerebrale. Există posibilitatea unor malformații la nivelul girației corticale. Cauzele sunt oarecum multiple. De asemenea, există afecțiuni oncologice sau post-traumatice care să determine epilepsie ulterioară fie prin invazie, fie prin compresia anumitor structuri de la nivelul creierului", a mai zis specialistul Sanador.

Mai multe detalii aflați aici:

Youtube video image

Epilepsia este o afecțiune a sistemului nervos central, caracterizată prin tulburări ale activității cerebrale, crize epileptice, modificări comportamentale, alterarea sensibilităților și pierderea cunoștinței. Epilepsia poate apărea la orice tip de pacient.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel