Berea și dieta, cât de mult îngrașă

O bere băută ocazional nu vă va strica dieta, dar consumul regulat poate duce la creșterea în greutate. Ar putea să vă crească riscul și pentru alte probleme de sănătate.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor recomandă consumul unei cantități moderate: o băutură pe zi pentru femei și două pentru bărbați.

Conținut caloric

Berea este o sursă de calorii goale, deoarece nu oferă o cantitate semnificativă de vitamine sau minerale. De asemenea, alcoolul este bogat în calorii, fiecare gram furnizând 7 calorii. Acest lucru înseamnă că este mai densă din punct de vedere energetic decât carbohidrații sau proteinele, care conțin doar 4 calorii pe gram. Berea non-alcoolică, care își obține caloriile în principal din carbohidrați, este cea mai mică în calorii, cu aproximativ 72 la 12 uncii. Berea ușoară are aproximativ 105 calorii pe porție. Berea obișnuită are în medie 145 de calorii pe o porție de 12 uncii, iar berea tare este cea mai bogată în calorii, cu aproximativ 190 pe porție. Aceste calorii se pot adăuga dacă bei mai multe beri într-o zi, ceea ce face dificil să rămâi în bugetul tău zilnic de calorii pentru a evita creșterea în greutate, notează Livestrong.

Berea și creșterea în greutate

Consumul moderat de bere timp de o lună nu a crescut creșterea în greutate comparativ cu abținerea de la bere într-un studiu publicat în „Nutricion Hospitalaria" în 2007. Un studiu mai lung, de 8 ani și 2 ani, publicat în „European Journal of Clinical Nutrition" din septembrie 2009. Totuși, consumul de bere poate duce la creșterea în greutate. Cei care beau mai mult de 34 de uncii de bere pe zi aveau mai multe șanse să crească în greutate decât cei care beau puțin sau deloc.

Berea și obezitatea abdominală

Studiile arată rezultate mixte cu privire la creșterea obezitatății abdominale după consumul de bere, potrivit unui articol de recenzie din februarie 2013 publicat în „Recenzii nutriționale". Consumul a mai mult de 17 uncii de bere pe zi te poate face mai probabil să crești în greutate în această zonă. Obezitatea abdominală este asociată cu mai multe riscuri pentru sănătate decât alte tipuri de obezitate, potențându-vă riscul de boli de inimă și diabet de tip 2, potrivit cercetărilor efectuate de American Cancer Society.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel