Băluță, singurul primar PSD din Capitală, la fel ca Armand? Audiențele la primari, o enigmă

foto Facebook Daniel Băluță
foto Facebook Daniel Băluță

Primarii au zero audiențe cu bucureștenii sau le păstrează la secret. 

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, întrebat de jurnalişti într-o conferinţă de presă de ce nu a ţinut nicio audienţă, deşi i s-au trimis sute de cereri pe această temă, el a răspuns: ”Am primit, de asemenea, mii de solicitări scrise. Toate acestea sunt probleme cu care bucureştenii se confruntă şi cel mai eficient pentru administraţie este să abordeze problemele structural, să începi să rezolvi acele probleme care afectează mii de oameni”. 

În opinia edilului, este mai eficientă rezolvarea problemelor pentru zeci de mii de oameni decât pentru un cetăţean care vine la o audienţă.

Solicitați de libertatea să răspundă și primarii de sector aceleiași întrebări se pare că Daniel Băluță, ultimul primar PSD al Capitalei, primarul Sectorului 4, se pare că aplică tactica Clotilde Armand, de la Sectorul 1, și alege să nu răspundă la astfel de întrebări ”incomode”. 

În schimb, ambii sunt activi pe paginile de Facebook, chiar și aparent absenți. Nu mai departe de săptămâna trecută, Clotilde Armand a publicat pe Facebook rezultatul negocierilor cu Romprest, la care nici n-a participat direct, conform consilierului PNL, Dan Podaru. 

Vezi aici: ”BOMBA” din Primăria Sectorului 1: ”Se întâmplă ACUM. Armand nu e”. Oana Zamfir: Sunteți părtași

Nicușor Dan și-a prezentat în urmă cu o zi bilanțul

Iată cu ce se laudă Nicușor Dan, după 10 luni de primar: 

Atacuri la vechea administrație. Veșnica grea moștenire

”Stabilizarea chestiunilor de fundament, nu de suprafață”

- ”Cea mai mare parte a acestor zece luni a fost dedicată stabilizării administraţiei acestui oraş şi a chestiunilor de fundament, de structură, nu a celor de suprafaţă. Am preluat o primărie în faliment, în sensul cel mai propriu al cuvântului. Adică nu ai bani să plăteşti ceea ce trebuie să plăteşti. A fost o perioadă în care mare parte din energie a fost dedicată stabilizării unei administraţii în comă.”

- ”Am fost în pericol să nu organizăm Euro 2020 în această vară, pentru că ne obligasem la nişte lucrări de investiţii, iar conturile noastre de investiţii erau blocate. Am fost în pericol să reziliem contractul pentru cea mai mare lucrare de investiţii a Bucureştiului, staţia de epurare de la Glina. Asta ar fi însemnat să dăm înapoi sute de milioane de euro, bani pe care deja i-am luat pentru respectiva lucrare. Am fost în pericolul ca Comisia Europeană să înceapă să aplice acea amendă zilnică pentru nepunerea în aplicare a măsurilor prevăzute pe procedura de infringement pe calitatea aerului în Bucureşti". 

Vezi aici mai mult

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel