”BOMBA” din Primăria Sectorului 1: ”Se întâmplă ACUM. Armand nu e”. Oana Zamfir: Sunteți părtași

foto Facebook Clotilde Armand. Scandalul gunoiului continuă
foto Facebook Clotilde Armand. Scandalul gunoiului continuă

Ar fi negocieri acum în Primăria Sectorului 1, în scandalul gunoiului. 

UPDATE: A fost semnat un acord între Primăria Sectorului 1 şi firma de salubrizare, care se încadrează în bugetul disponibil, a anunţat, vineri seară, prefectul Capitalei, Alin Stoica.

Potrivit prefectului, acordul asigură serviciile de salubrizare "la un nivel optim".

"A fost dificil să ajungem aici, dar este important pentru noi ca interesul cetăţenilor să fie respectat. Urmează şi alte discuţii, mai sunt aspecte importante de stabilit şi clarificat, dar putem asigura cetăţenii de continuitatea serviciilor pe următoarea perioadă", a transmis prefectul, scrie Agerpres. 

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că operatorul de salubritate "a acceptat toate condiţiile" puse de administraţia locală.

"Fără frecvenţe fictive, fără facturi supraevaluate! Vom avem un Sector curat. Am redus frecvenţele inexistente, banii economisiţi se vor duce în investiţii. Suma pe care ne-am angajat să o plătim este de 13.5 milioane lei + 10.5 milioane lei + 25 milioane lei, adică 49 milioane lei pentru cinci luni. Cu această sumă ne vom încadra fără probleme în bugetul stabilit şi votat de Consiliul Local pentru salubrizare, inclusiv cu cheltuielile făcute în starea de alertă cu societatea Rebu", a scris Clotilde Armand pe Facebook. 

Știrea inițială

Primarul Clotilde Armand ar lipsi de la noile negocieri, în scandalul gunoiului din Sectorul 1. 

Aveau soluția

Dan Podaru, consilier local PNL Sector 1, a spus, la Antena 3, în cadrul emisiunii ”Exces de Putere”, că ”în lunile ianuarie-februarie, se ajunsese la o soluție agreată inclusiv de furnizorul de servicii, inclusiv de oameni din aparatul de specialitate, cu o reducere în valoare de 46 de milioane de lei și cu anularea tuturor penalităților, care se ridicau la 8 milioane. Deci se ajungea să se plătească undeva la 198 de milioane furnizorului serviciilor de salubritate, totul era în regulă, iar, din urmă, se mai plăteau datorii istorice. 

Cine plătește penalitățile de 4 milioane de euro? 

Au urmat 23 de procese, am ajuns la o datorie față de acest furnizor de 130 de milioane de lei, la o criză de nivel european, și s-au acumulat penalități de circa 20 de milioane de lei, adică 4 milioane de euro. Eu și colegii mei tot întrebăm de luni de zile cine va plăti aceste penalități, doamna Clotilde Armand, din propriul buzunar?”. 

Jurnalista Oana Zamfir i-a atras atenția: ”Întrebați sau veți face ceva împotriva responsabilului? Altfel, sunteți părtași la asumarea acestor plăți de către bugetul local și de către locuitorii Sectorului 1”. 

Ședință-cheie FĂRĂ Armand

”Doamnei Clotilde Armand, printr-un HCL, de acum două luni, i-am transmis să negocieze, să remedieze situația și, printr-un alt HCL, i-am cerut să-și asume. Noi am încercat să mediem și să găsim soluții. Garda de Mediu i-a dat două amenzi.” a mai spus consilierul local PNL, care a mai punctat că se află ”într-o dramă și într-un scandal permanent de nouă luni și nu reușim să găsim o cale de dialog cu doamna primar”. 

”Să vă dau bomba serii. În această seară au loc negocieri între Primărie și firma Romprest. În cadrul acelor negocieri, doamna Clotilde Armand nu e prezentă. E domnul viceprimar la întâlnire. E inadmisibil. Nu poate pleca în concediu în stare de alertă generată chiar de dânsa și nu poate să nu participe la negociere într-o situație de criză” a punctat liberalul Dan Podaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel