Arheologii din Turcia ar fi descoperit rămășițele Arcei lui Noe / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Arheologii din Turcia au făcut o descoperire despre care cred că ar putea fi rămășițele Arcei lui Noe.

Această descoperire a fost rezultatul unei săpături ample efectuate de către echipa de cercetare pe Muntele Ararat, o colaborare care a implicat trei universități turcești și americane, potrivit wionews.

Proiectul lor, care a început în 2021, și-a propus să exploreze formațiunile geologice din regiune și să dezvăluie perspective asupra istoriei antice, potrivit ziarului turc Hürriyet.

Astfel, formațiunea Durupinar, situată în districtul Doğubayazıt din Ağrı, Turcia, situată la mai puțin de două mile de granița Iran-Turcia, ar putea fi rămășița celebrei Arce a lui Noe.

Situl de la Durupinar reprezintă o formațiune lungă de 163 de metri compusă în principal din limonit.

Arca lui Noe este o legendă binecunoscută care transcende granițele religioase. Noe, ghidat de Dumnezeu, a construit o arcă imensă pentru a salva câte două exemplare ale fiecărui animal de un potop cataclismic ce a lovit Pământul. În Cartea Genezei se spune că, după potop, arca sa oprit pe Muntele Ararat, care se află acum în estul Turciei. Formațiunea studiată de arheologi se află în imediata apropiere a Muntelui Ararat.

Perspective arheologice

Eforturile echipei de cercetare au implicat extragerea probelor de rocă din formațiunea Durupinar. Cercetările lor au relevat prezența „materialelor argiloase, materialelor marine și fructelor de mare” în formațiunea geologică.

Aceste descoperiri indică activități umane în regiune datând din perioada Calcoliticului, care se întinde între 5500 și 3000 î.Hr.

Vicerectorul AICU, profesorul Faruk Kaya, a subliniat că potopul biblic asociat cu Noe a avut loc acum aproximativ 5.000 de ani. Deși rezultatele cercetării sunt convingătoare, este important să recunoaștem că prezența vasului în sine nu poate fi confirmată doar prin datare. Sunt necesare cercetări și analize suplimentare extinse pentru a dezvălui dovezi concludente.

Legenda Arcei lui Noe are o semnificație profundă în trei religii majore: creștinism, iudaism și islam. Descoperirea unor potențiale rămășițe arheologice asemănătoare cu arca oferă o oportunitate unică de a lega moștenirea spirituală de noile descoperiri științifice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel