Urmărește emisiunea live


ANOSR: Corupția și subfinanțarea, problemele majore ale sistemului de învățământ superior

Studenții transmit, la început de an universitar, un semnal de alarmă asupra celor mai importante probleme din învățământul superior din România, corupția și subfinanțarea, precizând, totodată, că pentru a avea universități "curate" este nevoie de implicarea și cooperarea tuturor actorilor din sistem.

"Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), la începutul noului an universitar, trage un semnal de alarmă asupra celor mai importante probleme cu care se confruntă sistemul de învățământ superior din România în acest moment: corupția și subfinanțarea.

Cazurile de corupție din universități tot mai des aduse în atenția opiniei publice, fie că e vorba de cadre didactice care primesc șpagă pentru a favoriza obținerea unor rezultate academice sau că e vorba de cazuri de lucrări sau articole plagiate de către cadre didactice sau studenți, ne îngrijorează și ne fac să solicităm sancțiuni mult mai aspre pentru cei care încalcă legislația în vigoare.

Citește și: Semnal de alarmă în TOATE școlile din România. Apel de urgență

Dacă pentru cazurile de luare și dare de mită autoritățile de resort acționează prompt, considerăm că e nevoie de o mai mare preocupare a instituțiilor din domeniul educației pentru a combate și sancționa fenomenul plagiatului", afirmă ANOSR, citează Agerpres.

Studenții consideră că pentru combaterea actelor de corupție din universități este necesară și derularea unor campanii eficiente de prevenire și informare a tuturor actorilor din sistem, fiind nevoie și de o implicare și o cooperare mai intensă între instituțiile centrale și locale din domeniul educațional.

Totodată, ei cer locuri de cazare suficiente pentru toți cei care solicită acest lucru, iar reducerile pentru transport să fie asigurate pentru toți studenții, pe tot parcursul anului universitar.

"Ne așteptăm ca în această toamnă legea bugetului de stat pentru anul 2016 să aducă creșteri semnificative a finanțării educației, prin respectarea articolului 8 din Legea Educației Naționale care prevede alocarea a minimum 6% din Produsul Intern Brut pentru educației și prin creșterea alocării fondurilor către capitolele bugetare deficitare din acest domeniu, reamintind faptul că investiția în educație este o investiție în viitorul României", precizează ANOSR.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel