Angela Cristea (Comisia Europeană): Temerile românilor, alimentate de teama de necunoscut

Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, a vorbit despre temerile românilor cu privre la Uninea Europeană. 

Temerile românilor legate de Uniunea Europeană sunt alimentate de frica de necunoscut, iar cea mai bună metodă de a scăpa de această intoleranţă este contactul direct cu societăţile din celelalte state europene, a declarat, miercuri, Angela Cristea, şeful Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti.

Ea a participat la ceremonia de semnare a patru acorduri prin care Fondul European de Investiţii (FEI) acordă unor bănci din România fonduri de peste 170 de milioane de euro pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii şi pentru a credita studenţii care vor să-şi continue cursurile în străinătate.

"Chiar dacă la început acest plan de investiţii pentru Europa, aşa cum este numit oficial Planul Junker, a fost întâmpinat cu oarece reticenţă, am auzit terorii că este prea ambiţios, că vine Comisia Europeană într-o zonă unde nu are ce căuta, că nu vom atinge niciodată acel target ambiţios de 315 miliarde de euro atraşi în economia reală. Această ţintă a fost atinsă în iulie 2018, planul a prins mai multă viteză iniţial în economiile mai dezvoltate, mai sofisticate, pentru care instrumentele financiare nu reprezentau o provocare, dar suntem în momentul în care vedem că şi în România avem deja 29 de proiecte finanţate prin Planul Juncker, 16 proiecte de mare infrastructură şi 13 acorduri de facilitare a accesului la finanţare pentru IMM-uri", a spus Cristea.

Citește și: Conturi Junior, scandal în Parlament. Olguța Vasilescu: Arătați-mi o bancă și îmi pun toți banii

Avem foarte mulţi jucători implicaţi în acest joc

În opinia sa, românii au dezvoltat o teamă faţă de ceea ce înseamnă Uniunea Europeană întrucât sunt în necunoştinţă de cauză, iar cea mai bună metodă de a scăpa de această frică este să călătorească în ţările Uniunii şi să aibă contact cu societăţile de acolo.

"Întotdeauna când călătoresc prin ţară şi aud temeri legate de Uniunea Europeană, de cei care vin şi ne iau, în loc să ne dea, îmi dau seama că de multe ori ele sunt alimentate de teama de necunoscut şi cred că cel mai bun tratament pentru teamă, pentru intoleranţă este, într-adevăr, contactul direct cu celălalt, cu necunoscutul. De aceea, cu cât avem mai multe programe care îi ajută pe cetăţenii Uniunii Europene să meargă să trăiască un timp într-un alt stat, cu atât avem societăţi mai tolerante şi mai deschise către cooperare. Şi este exact ceea ce ne dorim, mai ales în această perioadă în care se joacă viitorul Uniunii Europene şi avem foarte mulţi jucători implicaţi în acest joc şi nu toţi fac parte din Uniunea Europeană şi doresc cel mai mult bine Uniunii Europene", a susţinut Cristea.

Citește și: Titi Aur, 'regula șvaițer'. "Când se întâmplă accidentul, se întâmplă din trei cauze" - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel