Conturi Junior, scandal în Parlament. Olguța Vasilescu: Arătați-mi o bancă și îmi pun toți banii

Lia Olguța Vasilescu
Lia Olguța Vasilescu

Olguța Vasilescu și Cristina Prună de la USR s-au contrat puternic în Parlament pe tema contului Junior. 

Proiectul privitor la conturile Junior, destinate economiilor pentru copii, a născut dezbateri aprinse astăzi în Parlament. După ce mai multe voci din opoziție care au declarat că inițiativa are scopuri ascunse și că nu este normal ca statul să deschidă conturi pentru toate familiile fără o solicitare în prealabil, Olguța Vasilescu a făcut o serie de clarificări. 

"Stimați colegi, chiar cred că nu s-a înțeles această inițiativă a Guvernului care există în programul de guvernare și care vine în sprijinul familiilor și în sprijinul copiiilor. Contul junior se deschide din oficiu pentru toți copiii din România, dar asta nu înseamnă că vreun părinte este obligat de cineva ca să depună suma de 1200 de lei la care se adaugă un bonus primit de la stat de 600 de lei. Vă rog să îmi arătați o bancă din România, oricare, care să dea primă la depunere de 50%, că eu merg acolo și îmi pun toți banii și cred că oricare dinte dumneavoastră ar face același lucru. Să știți că deja sunt câteva mii de pe persoane din România care au început să alimenteze aceste conturi pentru că au înțeles care sunt beneficiile. într-adevăr, abia la vârsta de 18 ani poți să retragi acești bani pentru care primești nu numai o dobândă care este mai mare decât la celelalte bănci, dar o primă de 50% la depunere. Însă dacă copilul este bolnav și sunt tot felul de alte criterii acolo, poți să retragi suma și mai devreme. Este o opțiune a părintelui dacă dorește sau nu dorește să activeze acest cont junior și tot din punctul meu de vedere, este un lucru benefic pe care sunt absolut convinsă că mulți părinți din România îl vor aprecia", a declarat Olguța Vasilescu. 

Citește și: Kovesi, urmărire penală - CE, atenționare de încetare? Nicolai, ipoteză sumbră

"E o iluzie"

Printre cele mai vocale persoane s-a numărat Cristina Prună, parlamentar USR, care a continuat să spună că este doar o altă formă de împrumut de la populație. 

 "Se pare că doamna Vasilescu nu a înțeles. Înțelegem foarte bine rolul acestui program și mai înțelegem că vor fi doar anumiți părinți care își vor permite să economisească acești 100 de lei pe lună. Avem un milion opt sute de mii de oameni care lucrează pe salariul minim și care credeți dumneavoastră că își vor permite să economisească lunar 100 de lei pentru copii lor? E o iluzie că de fapt îi ajutăm pe cei mai nevoiași și că de fapt facem bine prin acest program. E o manieră mascată prin care statul se împrumută de la populație", a declarat parlamentarul USR

Citește și: Medika TV, în grila RCS-RDS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel