Bani în plus pentru angajaţii Fiscului. De unde-i vor lua

Angajaţii Fiscului care participă la obţinerea unor rezultate performante ar putea fi premiaţi cu procent din încasări.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală va putea reţine, ca venituri proprii, o cotă de 15% din sumele obţinute în urma controalelor, bani care vor fi utilizaţi pentru acordarea de premii personalului Fiscului, potrivit unui proiect de ordonanţă de urgenţă publicat miercuri de Ministerul Finanţelor Publice.

'Începând cu anul 2018, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, prin înfiinţarea unei activităţi finanţate integral din venituri proprii, poate reţine, ca venituri proprii, o cotă de 15% din sumele stabilite prin acte administrativ fiscale, procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor şi hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală care au la bază sesizări ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, rămase definitive în sistemul căilor de atac, reprezentând: impozite, taxe şi contribuţii, stabilite suplimentar prin decizii de impunere, stinse prin încasare, compensare sau executare silită; obligaţii fiscale accesorii stabilite de organele fiscale, stinse prin încasare, compensare sau executare silită; valoarea sumelor încasate din valorificarea bunurilor confiscate prin procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală; repararea prejudiciului material şi sume confiscate prin hotărâri judecătoreşti pronunţate în materie penală care au la bază sesizări ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, stinse prin încasare, valorificare sau executare silită. (...) Prin derogare de la prevederile art. 9 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene, veniturile proprii ale activităţii prevăzute la art.1, alin. (1) se utilizează pentru acordarea de premii personalului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală', se precizează în proiectul de act normativ.

Constituirea veniturilor se face din sumele stinse într-un exerciţiu financiar, cu condiţia ca actele prin care au fost stabilite sumele respective să rămână definitive în sistemul căilor de atac în acelaşi exerciţiu financiar. Potrivit iniţiatorilor, proiectul de act normativ este destinat majorării veniturilor bugetare, pentru încadrarea în ţinta de deficit bugetar sub 3% din produsul intern brut.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel