Mai multe accidente rutiere s-au produs sâmbătă dimineață pe șoselele din România.
Pe DN 7, în judeţul Hunedoara, un microbuz care venea din Germania, cu nouă persoane la bord, a intrat în plin într-o combină care staționa în afara părţii carosabile. Două dintre victime se află într-o stare gravă, dar toţi cei nouă răniţi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva pentru îngrijiri medicale. Cauza probabilă a accidentului a fost oboseala la volan.
Într-un alt accident similar, o dubă a pierdut controlul într-o curbă, pe drumul dinspre Braşov spre Făgăraş, la kilometrul 204, relatează Antena 3.
Șoferul dubei nu ar fi adaptat viteza într-o curbă, a intrat în parapetul de protecţie, blocând sensul de mers Făgăraş - Braşov. Autovehiculele au fost deviate pe celălalt sens.
Și în Capitală s-a produs un accident grav în această dimineaţă. Un bărbat în vârstă de 54 de ani a murit pe loc după ce a fost lovit în plin de o maşină pe trecerea de pietoni, condusă de un şofer în vârstă de 74 de ani. Şoferul riscă o condamnare la închisoare pentru omor din culpă.
De asemenea, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române, se circulă îngreunat pe autostrada A2 Bucureşti- Constanţa, în zona kilometrului 160, pe sensul de mers către Constanţa, din cauza unei tamponări în lanţ. Pe tronsonul Cernavodă - Constanţa ceaţa reduce vizibilitatea la aproximativ 150 de metri. Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie survolează autostrada.
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul rutier este intens pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa. Numeroşi automobilişti se grăbesc să ajungă pe litoral, iar unii dintre aceştia nu păstrează o distanţă suficientă în mers sau efectuează manevre de depăşire riscante.
Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzi sunt sfătuiți :
· să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
· să respecte limitele legale de viteză;
· să folosească luminile de întâlnire;
· să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
· să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
· să acordeprioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
· să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
· în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu