A rămas ultima regină a Europei. Ea ar putea doborî recordul Reginei Elizabeth

Fotografie de la Roméo/ Pexels
Fotografie de la Roméo/ Pexels

Locuiește în Danemarca și ar putea doborî recordul de longevitate al celei mai faimoase verișoare a ei, Elisabeta a II-a. 

Odată cu dispariția celui mai cunoscut suveran, Marghethe ar trebui să mai domnească încă 21 de ani pentru a bate recordul de domnie al Reginei Elisebata a II-a. Dacă, în schimb, ar fi vrut să bată recordul absolut, care îi aparține lui Ludovic al XIV-lea, care a urcat pe tron ​​la vârsta de 5 ani, ar trebui să rămână pe tron ​​încă 23 de ani. Ținte nu tocmai la îndemână, în condițiile în care regina daneză are 82 de ani. Dar nu imposibil de realizat.

Se numește Regina Margrethe II și a sărbătorit recent 50 de ani de domnie. Chiar dacă ”în formă restrânsă”, în semn de respect față de ruda decedată. 

Margrethe a fost proclamată regină pe 15 ianuarie 1972, la o zi după ce tatăl ei Frederik IX a murit în urma unei boli. Verișoară de-a treia a Elisabetei a II-a, se spune că a existat o legătură foarte strânsă între cele doua. Potrivit The Guardian, citat de Europa Today, chiar Margrethe a cerut să anuleze majoritatea evenimentelor programate pentru Jubileul ei, în semn de respect pentru moartea ”colegei” ei și rudei britanice, lăsând gala ca singura sărbătoare.

”Mama ta a fost foarte importantă pentru mine și pentru familia mea. Ea a fost o figură impunătoare printre monarhii europeni și o mare inspirație pentru noi toți. O să ne fie teribil de dor de ea", scria Margrethe în scrisoarea trimisă noului conducător britanic Charles al III-lea.

2. Sursa foto... (hm-queen-elizabeth-ii_08483800.jpg) 

Descriere foto: Prințesa Margareta, Regina Elisabeta Regina Mamă și Regina Elisabeta a II-a - ianuarie 1990

Sursa Foto: Facebook HM Queen Elizabeth II

Margrethe a fost prima femeie șef de stat al Danemarcei de la regina Margrethe I (1376-1412) și este cunoscută pentru ”inovarea” monarhiei daneze. În trecut, ea și-a susținut deschis fiul să se căsătorească cu o femeie ”non-nobilă” și de-a lungul anilor a încercat în toate modurile să ”normalizeze” viața familiei regale. Copiii și nepoții frecventează școlile publice obișnuite, iar membrii adulți ai familiei sunt adesea văzuți cumpărând, luând masa sau mergând cu bicicleta în public, ca orice alt danez.

Este considerată o artistă vizuală pricepută, care a ilustrat mai multe cărți și și-a expus lucrările în muzee din țară și din străinătate. Ea a lucrat, de asemenea, ca designer de costume și scenografie la Baletul Regal Danez și la Teatrul Regal Danez. Margrethe, un lingvist, a participat și la proiecte de traducere, inclusiv o traducere din 1981 a cărții ”Toți bărbații sunt morți” a lui Simone de Beauvoir, sub pseudonim.

Citește și:

Atac la adresa monarhiei britanice: „Noua Zeelandă va deveni republică în timpul vieţii mele”, susține premierul țării, parte din Commonwealth

Totuşi, Ardern a adăugat că "nu a simţit niciodată vreo urgenţă din partea poporului neo-zeelandez pentru a face acest lucru să se întâmple.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a reaprins discuţiile despre oportunitatea tăierii legăturilor între Noua Zeelandă şi monarhia britanică.

Deşi Noua Zeelandă va deveni probabil republică la un moment dat, Ardern nu vede această posibilitate drept o măsură pe termen scurt, care să fie pe agendă prea curând.

Ne confruntăm cu atât de multe provocări. Aceasta este o dezbatere amplă şi importantă şi nu cred că este una care ar trebui să se petreacă rapid, mai ales când încă ne aflăm într-o perioadă de doliu, a insistat premierul neo-zeelandez.

Ardern a anunţat că 26 septembrie va fi zi liberă în Noua Zeelandă, în memoria Reginei Elisabeta a II-a.

Regina a fost suverana noastră, şefa noastră de stat, a avut o contribuţie imensă în Noua Zeelandă prin serviciul ei public, iar (decesul ei) reprezintă un sfârşit semnificativ al unui capitol, a încheiat premierul neo-zeelandez, notează Agerpres.

Referendum de renunțare la monarhie, după moartea Reginei Elisabeta a II-a. Primul stat din Commonwealth care nu-l vrea șef pe Charles al III-lea

Gaston Browne a semnat un document care confirmă statutul lui Charles al III-lea ca noul rege, dar, odată cu acest gest, câteva minute mai târziu, a spus că va face eforturi pentru un referendum în republică. El a mai indicat o astfel de mișcare la începutul acestui an, în timpul unei vizite a contelui și contesei de Wessex.

Țara din Caraibe este una dintre cele 14 națiuni care l-au păstrat pe monarhul britanic ca șef de stat. Browne a declarat pentru ITV: ”Acesta nu este un act de ostilitate sau vreo diferență între Antigua și Barbuda și monarhie, dar este pasul final pentru a finaliza acel cerc de independență, pentru a ne asigura că suntem cu adevărat o națiune suverană”. 

Când i s-a cerut un interval de timp pentru referendum, el a răspuns:...  Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel