Urmărește emisiunea live


A născut un băiat în urma unui viol, iar acum fiul o ajută să își facă dreptate

Sursă foto: Pexels (Lisa Fotios)
Sursă foto: Pexels (Lisa Fotios)

Unei femei din India i se va face dreptate la 30 de ani de la abuzurile suferite, în urma cărora a rezultat un fiu. Cel care a luat inițiativa a fost chiar fiul victimei. 

La aproape trei decenii după ce o femeie indiană a fost violată în mod repetat de doi frați, ea speră să obțină în sfârșit dreptate, iar fiul născut în urma atacului o ajută în căutarea ei. Femeia din statul nordic Uttar Pradesh a fost violată timp de șase luni de doi bărbați când avea doar 12 ani. Fiul ei a fost dat spre adopție, dar i-a fost returnat 13 ani mai târziu.

În urmă cu zece zile, polițiștii l-au arestat pe unul dintre acuzați, iar miercuri a fost arestat și al doilea bărbat.

”Incidentul este foarte vechi, dar rănile pe care le-a provocat nu s-au vindecat încă”, a declarat femeia pentru BBC. ”Mi-a oprit viața și îmi amintesc de acel moment din nou și din nou” a continuat ea. 

Mii de cazuri de abuz sexual asupra copiilor sunt raportate în India în fiecare an. În 2020 - ultimul an pentru care sunt disponibile date oficiale despre criminalitate - 47.000 de cazuri au fost înregistrate în temeiul Legii Indiei privind protecția copiilor împotriva infracțiunilor sexuale (Pocso). Familiile sunt adesea reticente în a raporta un astfel de abuz din cauza stigmatizării sau dacă autorii sunt cunoscuți.

Au abuzat-o, apoi au amenințat-o că îi vor ucide familia dacă nu păstrează tăcerea

Supraviețuitoarea din Uttar Pradesh, al cărui nume nu poate fi dezvăluit conform legilor indiene, a declarat că violurile au avut loc în 1994 în orașul Shahjahanpur. Acuzații, Mohammed Razi și fratele său Naqi Hasan, locuiau în cartier și săreau peste zidul casei ei și o atacau ori de câte ori era singură. Sarcina a fost descoperită abia când starea ei de sănătate a început să se deterioreze și sora ei a dus-o la medic. Medicul a exclus avortul din cauza sănătății fragile și a vârstei fragede. Imediat după naștere, copilul a fost dat spre adopție.

„Au amenințat că îmi vor ucide familia și ne vor da foc casei dacă spun cuiva despre viol”, a spus ea. ”Visul meu a fost să cresc și să mă înscriu în poliție, dar din cauza acelor doi oameni, toate visele mele s-au încheiat. Am ratat școala. Nu am putut studia” a continuat femeia. 

Femeia și familia ei s-au mutat ulterior în cartierul Rampur pentru a scăpa de amintirile traumatizante asociate cu casa lor anterioară. În 2000, s-a căsătorit și a avut un al doilea copil. Ea spune că spera că acest nou capitol o va ajuta să uite trecutul, dar la șase ani de la căsătorie, soțul ei a aflat despre viol și a învinuit-o pentru asta. După ce a dat-o afară împreună cu fiul ei, ea a plecat să locuiască cu sora ei și cu familia acesteia. 

Poliția și avocatul apărării au fost reticenți. Bărbații au ajuns în arest

Primul ei fiu, care a fost dat spre adopție, s-a confruntat și el cu multă discriminare din cauza identității sale. A crescut auzind de la vecini că nu era copilul părinților săi și așa a aflat că a fost adoptat. La treisprezece ani după ce mama și fiul s-au despărțit, părinții adoptivi i-au înapoiat copilul femeii. Îi punea în mod constant întrebări mamei despre familie, dar nu primea niciun răspuns. Cel mic a amenințat cu sinuciderea dacă nu dezvăluie numele tatălui său.

Inițial, a spus ea, l-a certat pentru că a pus întrebări, dar, în cele din urmă, a cedat și i-a spus adevărul. În loc să fie îngrozit, fiul s-a transformat în cel mai mare susținător al ei, spunându-i că trebuie să ”lupte și să dea o lecție acuzatului”. Cu încurajarea fiului ei, femeia a revenit la Shahjahanpur în 2020, dar i-a fost greu să intenteze un caz împotriva acuzatului.

După ce poliția a refuzat să preia plângerea ei pentru că era o faptă peste care trecuseră aproape trei decenii, ea a contactat un avocat. Și avocatul a fost reticent, spunând că va fi dificil să dezbată un caz care are aproape trei decenii. Deși acuzații fuseseră urmăriți, nu existau dovezi care să-i lege de infracțiune. Poliția spune că acum au venit dovezi din testele ADN efectuate în februarie.

Superintendentul principal al poliției (SSP), Shahjahanpur S. Anand, a declarat pentru BBC: ”Acest caz a fost absolut neașteptat. Când femeia s-a prezentat și a depus un dosar, am fost destul de surprinși. Dar am riscat și am luat probe de ADN ale fiului ei”.

Pe 31 iulie, unul dintre acuzați a fost arestat, iar câteva zile mai târziu poliția a declarat că l-a arestat și cel de-al doilea bărbat. Femeia spune că vrea ca povestea ei să-i inspire pe alții să se prezinte și să raporteze infracțiunile comise împotriva lor.

„Oamenii stau în tăcere. Și eu am stat în tăcere și am crezut că asta a fost scris în soarta mea. Dar nu există așa ceva. Trebuie să mergem la poliție pentru ca nimeni altcineva să nu suporte ceea ce a trebuit noi să îndurăm”, a spus victima. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel