Procuratura Generală din Ucraina a publicat bilanțul victimelor din rândul copiilor de la începutul războiului ruso-ucrainean.
Majoritatea copiilor răniți se află în capitală, Kiev, 74 victime.
„Aceste date nu sunt definitive din cauza incapacității de a colecta date din zonele unde ostilitățile sunt încă active și din teritoriile ocupate temporar”, a transmis instituția”.
Procuratura a mai adus la cunoștința încă trei cazuri din ultimele ore: În regiunea Harkov, un tanc rusesc a călcat o mașină, cu o familie și doi copii. Părinții ar fi strigat în zadar că sunt civili, fluturând un steag alb. Adulții și o fetiță de 9 ani au fost uciși, iar un băiat de 17 ani a fost rănit.
După bombardărrea satului Konstantinovka, regiunea Mikolaev, salvatorii au găsit sub dărâmătiuri cadavre carbonizate, inclusiv cel al unui copil de 7 ani. Pe 21 martie, s-a tras în autobuzele pline cu copii evacuați din Mariupol.
Patru copii au fost transportați la spital. De asemenea, 548 de instituții de învățământ au fost avariate de bombardamente, dintre care 72 au fost complet distruse, potrivit publicației Libertatea.
Cel puţin 963 de oameni au fost ucişi în Ucraina, iar alţi peste 1.300 au fost răniţi de la începerea invaziei militare ruse, potrivit celui mai recent bilanţ anunţat de ONU.
„Bilanţul real probabil este considerabil mai mare", a transmis Oficiul ONU pentru Drepturile Omului, precizând că sunt multe date în curs de procesare.
„Cele mai multe victime civile sunt rezultatul utilizării de armament exploziv cu impact pe zone largi, inclusiv al atacurilor cu obuze de artilerie, sisteme de rachete mutiple şi bombardamente aeriene", a transmis Biroul ONU pentru Drepturile Omului.
Citește și ...
Pe fondul dramei umanitare provocate de războiul din Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a continuat acțiunile sale filantropice destinate refugiaților ucraineni sosiți în România și în Republica Moldova, precum și cetățenilor rămași în Ucraina.
În acest sens, eparhiile Bisericii Ortodoxe Române s-au mobilizat exemplar și au contribuit cu sprijin material și financiar la ajutorarea victimelor acestui cumplit și nedrept război.
În această perioadă, pe platforma online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române în colaborare cu Federația Filantropia au fost donate sumele de 19.338 lei și 828,41 euro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu