200 de viței au murit într-un incendiu în Olanda

Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Un șopron în flăcări și 200 de viței care își pierd viața. Incendiul a izbucnit în jurul orei patru în dimineața zilei de 16 iunie, în Olanda, într-unul dintre cele patru hambare mari din Streefkerk, un orășel aflat la aproximativ douăzeci de kilometri de Rotterdam, în regiunea Alblasserwaard.

Potrivit reconstrucțiilor ziarelor locale, intervenția pompierilor a împiedicat extinderea incendiului la celelalte trei grajduri care adăposteau aproximativ 1000 de vițe i ce au rămas nevătămați.

Faptul că vițeii din șopron au fost închiși, astfel neputând scăpa, a afectat gravitatea accidentului. ”Au fost prinși ca șobolanii”, a declarat un reporter de la Rijnmond pentru ziarul Nos citat de Agrifood.

Acesta nu este primul episod dramatic care afectează familia Slingerland, proprietarii grajdurilor. În trecut familia a mai pierdut 1.500 de porci într-un alt incendiu care a izbucnit într-un hambar mare, în august 2019.

 

Cauza ambelor incendii rămâne deocamdată necunoscută

În octombrie 2021, fostul ministru al Agriculturii, Carola Schouten a anunțat obligații mai stricte pentru fermele de bovine pentru a lua măsuri mai eficiente pentru a preveni răspândirea rapidă a flăcărilor în grajduri și pentru a reduce mortalitatea animalelor.

În ultimii ani, în fermele zootehnice s-au produs numeroase incendii, numărul animalelor moarte  fiind în creștere față de trecut. Consiliul Olandez pentru Siguranță, un organism independent care se ocupă de siguranța muncii, a fost responsabil pentru recomandările către guvernul Olandez.

Măsurile vizează în principal agricultura intensivă, care necesită cerințe mai mari de siguranță, în timp ce se stabilește numărul maxim de animale care pot fi ținute într-o zonă închisă.

Biroul a stabilit, de asemenea, standarde mai înalte pentru hambarele nou construite. Cauza multor accidente este neclară, dar electricitatea sau sistemele solare prost instalate sunt considerate a fi principalii vinovați.

Prin urmare, toate fermele de animale vor fi supuse unei inspecții în fiecare an, în timp ce o inspecție electrică completă este obligatorie la fiecare trei ani pentru fermele mari.

Pentru întreprinderile mai mici, controalele vor fi stabilite la fiecare cinci ani. O atenție deosebită se acordă sistemelor solare, pentru a preveni lucrările de instalare defecte.

Pentru fermele intensive, pe lângă faptul că trebuie să fie dotate cu sistem de detectare a incendiilor, este obligatorie instalarea unui material rezistent la foc.

Până în 2024, fermierii vor trebui să angajeze și o persoană care a absolvit un curs de management al siguranței la incendiu. În anii precedenți, guvernul olandez a încurajat achiziționarea de purificatoare de aer, deoarece acestea reduc emisiile de amoniac.

Citește și...

Cel mai mare zăcământ de gaze din Rusia, în flăcări

O conductă din uriașul câmp de gaze Urengoyskoye din Rusia s-a spart și a provocat un incendiu uriaș. Incidentul a avut loc joi, iar flăcările au fost stinse. Totuși, incidentul stârnește temeri legate de întreruperi ale aprovizionării și de creșteri de prețuri, deoarece zăcământul alimentează Europa prin intermediul gazoductului Yamal-Europa.

Gigantul energetic Gazprom a anunțat că incendiul a izbucnit parcursul nopții la câmpul de gaz Urengoyskoye din regiunea Yamalo-Nenets din Siberia.

„Incendiul a avut loc la ora 2:30 dimineața pe 16 iunie (...) Nu s-au înregistrat victime. La ora 4 dimineața, incendiul a fost stins”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei, potrivit Daily Mail.

Reprezentanții Gazprom au mai spus că încă analizează amploarea pagubelor și că nu a existat nicio întrerupere a livrărilor.

Ultima dată când un incendiu a afectat regiunea, în august anul trecut, au urmat o scădere considerabilă a producției și o creștere a prețurilor.

Acesta este cel mai recent incident care se produce la instalații cheie ale Rusiei. În contextul războiului cu Ucraina, incendiile repetate au provocat suspiciuni de sabotaj, scrie Mediafax.

Un oficial din Germania avertizează asupra lipsei de gaz, falimentelor și creșterilor masive de prețuri care vor trimite „unde de șoc în toată țara”

Șeful Agenției Federale de Rețea din Germania trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de gaz și a prețurilor care vor  trimite „unde de șoc în toată țara”.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel