Traian Băsescu, atac la Tăriceanu și Ponta. Ce a scris fostul președinte

Traian Băsescu îi atacă pe Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta, după ce aceștia  l-au atacat pe tema justiţiei.

"Ponţi şi Tăriceni

Călin Constantin Anton Popescu Tăriceanu şi Doctor Victor Viorel Ponta, nu mai contenesc în ultima vreme acuzându-mă şi criticându-mă că în timpul mandatului meu am consolidat, am făcut puternice şi am scos de sub influenţă politică instituţii ca DNA, SRI, ICCJ, Parchet General, ANI etc", scrie Traian Băsescu pe Facebook.

"Ce nu înţeleg Tăriceanu şi Ponta este faptul că România avea şi va avea nevoie ca aceste instituţii să fie consolidate, puternice şi independente de influenţă politică. Marea problemă este însă ca şefii acestor instituţii, începând cu 2015 au abuzat şi de independenţa dar şi de puterea instituţiilor pe care le conduceau. Au călcat în picioare dreptul la apărare prin arestări preventive abuzive, au călcat în picioare dreptul la un proces corect, au călcat în picioare drepturile fundamentale, au călcat în picioare legea începând să compromită încet dar sigur chiar ideea de justiţie.", a tunat Băsescu.

Actualul şef al PMP nu s-a oprit aici. A lansat un avertisment fără precedent. " După mine, Tăriceanu şi Ponta visează la revenirea instituţiilor de forţă sub control politic, precum în vremea lui Adrian Năstase. Ar fi o catastrofă pentru funcţionarea statului de drept. Soluţia corectă este ca aceste instituţi, Parchetul General, DNA, SRI, ICCJ, ANI să-şi consolideze puterea prin deplina respectare a legii, prin eliminare abuzurilor din activitatea lor şi să respecte cu sfinţenie drepturile fundamentale, plecînd de la premisa că şi un criminal are dreptul la o anchetă şi la un proces corect. Pentru asta militez şi voi milita eu.

[citeste si]

Altfel, tot efortul care m-a costat două suspendări va fi risipit şi în câţiva ani, instituţiile vor ajunge din nou controlate politic ca pe vremea lui Năstase, pentru că, printre cei care votează legi sunt zeci, sute de Ponţi şi Tăriceni.

PS –1. Exemple de încălcări grave ale dreptului la un proces corect: spectacolul cătuşelor din faţa sediului DNA, denunţuri mincinoase făcute sub presiunea arestului preventiv, disjungeri care au ca obiectiv pe unii să-i înfunde iar pe alţii să-i salveze, practica multor procurori de a administra probe numai în acuzare dar nu şi în apărare aşa cum cere legea, redări falsificate ale unor înregistrări, transmiterea selectivă de documente din dosarele suspecţilor către presă, cifre false voit umflate în rechizitorii legate de pagube, refuzul instanţelor de a accepta expertize independente pentru stabilirea prejudiciilor, mafioţi lăsaţi de DNA şi cu libertatea şi cu banii furaţi (vezi Dinu Pescariu, Claudiu Florică, Dragoş Dobrescu etc, etc).

2.Pentru toţi cei care susţin în spațiul public că în timpul mandatului am folosit instituțiile de forţă în lupta politică, le spun simplu: minţiţi cu neruşinare şi o faceţi din laşitate.", a mai spus fostul preşedinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel