Urmărește emisiunea live


Senatorii Gabriela Firea și Doina Federovici, măsură împotriva abandonului școlar

Doi senatori PSD, respectiv Gabriela Firea și Doina Federovici se implică în lupta împotriva abandonului școlar din zonele defavorizate. Printr-un amendament, cei doi senatori vor ca și orașele care au localități izolate să primească microbuze școlare pentru a aduce elevii la cursuri.

Potrivit unui amendament initiat de senatorii Gabriela Firea si Doina Federovici si care a fost inclus in Legea nr. 160/2014 privind aprobarea OUG nr. 17/2014, lege publicata in MO nr. 898/2014, orasele care au sate si localitati componente vor putea primi microbuze pentru transportul elevilor. OUG nr. 17/2014 stabilea ca unitatile administrativ-teritoriale din mediul rural - comune si sate - vor primi microbuze scolare achizitionate in cadrul programului guvernamental prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Am primit numeroase solicitari din partea primariilor unor orase din toata tara, care ne semnalau faptul ca elevii lor parcurgeau distante mari, uneori mai mari de 10 km, pentru a ajunge la scoala. Efortul acestor copii era impresionant", a declarat senatorul Gabriela Firea.

Situația financiară a familiilor, principala cauză a abandonului școlar

De asemenea, senatorul Doina Federovici a declarat ca se impunea completarea prevederilor legale. „Completarea prevederilor legale era foarte necesara. Ne confruntam cu cresterea abandonului scolar iar principalele motive vizeaza situatia financiara dificila cu care familiile copiilor se confrunta. Asigurandu-le transportul, in conditii de siguranta, in fiecare zi, le dam un motiv in plus sa vina la scoala", a declarat aceasta.

Ministerul Dezvoltarii Regionale a achizitionat in anul 2014 un numar de 600 de microbuze scolare finantarea fiind asigurata din vanzarea certificatelor verzi, in conformitate cu prevederile OUG nr. 17/2014. Legea nr.160/2014 privind privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 17/2014 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 115/2011 privind stabilirea cadrului instituţional şi autorizarea Guvernului, prin Ministerul Finanţelor Publice, de a scoate la licitaţie certificatele de emisii de gaze cu efect de seră atribuite României la nivelul Uniunii Europene a fost aprobata anul trecut si publicata in Monitorul Oficial nr. 898/2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel