Comparație SONDAJE. Scoate la iveală adevărata luptă politică: Unde vor fi surprize

În două săptămâni românii vor alege ce formațiune politică îi va reprezenta în Parlament. Ultimele sondaje, date publicității în campanie electorală, arată câteva răsturnări de situație. Unele partide preferă să-și țină sondajele la secret. Cu toate acestea, comparăm rezultatele sondajelor date publicității în ultimele luni. 

SONDAJ AVANGARDE

În luna august, PSD era la 38% intenție de vot, urmat de PNL cu 29%, ALDE- 7%, PMP- 6%, UDMR- 5%, USR 5%, PNȚCD 1%, PER 1%. O lună mai târziu, în septembrie, diferențe, dar nesemnificative, vedem doar la PSD, care ajunsese la 40%, și PNL, care a ajunse la 30%. În luna noiembrie, vedem un PSD la nivelul lui august- 38%, PNL în scădere- 26%, USR cu o creștere serioasă la 12%, ALDE stagnează la 7%, la fel și UDMR la 5%. PMP ia tot 5%. 

KANTAR TNS 

Kantar TNS a realizat sondaje la comanda USR, partidul lui Nicușor Dan. În sondajul dat publicității în octombrie și realizat la sfârșitul lunii septembrie, PSD era la 45%, PNL la 25%, USR, la 10%, ALDE 7%, la fel ca-n sondajele Avangarde, UDMR 5%, PMP 4%, PRU 1%. 

În schimb, în sondajul realizat între 11 și 21 noiembrie, PSD scade la 40%, PNL la 18%, USR crește la 19%, ALDE rămâne la 7%, PMP urcă la 7% și scade UDMR la 3%. PRU ajunge la 3% și ANR 2%.  

CIADO 

În sondajul din luna august, PSD era cotat la 36,76%, PNL 32,33%, ALDE 8,2%, USR 8,1%, PMP 7,57%, Alții 8,04%. 

În luna noiembrie, PSD urcă la 44,6%, PNL scade la 29,3%, ALDE ia 6,5%, USR se găsește la 5,7%, UDMR 5,2%, PMP 4,9%, PRU 2,5%. 

Concluzia este că, potrivit sondajelor date publicității în ultimele luni, PNL este în scădere în toate sondajele, USR crește, PSD, în general, stagnează, la fel și ALDE, iar PMP și UDMR sunt la limită. Partidele noi cum sunt PRU, ANR au slabe șanse să facă pragul. Adevărata surpriză a acestor alegeri parlamentare pare a fi scorul PNL și al USR. În vreme ce președinta PNL spunea, după ultimul sondaj dat publicității de Nicușor Dan, că PNL e undeva la 30% și că este în regulă că USR are un scor atât de mare pentru că vor face majoritatea ușor, Nicușor Dan afirmă că nu se va alia cu PNL și că va negocia doar cu premierul Dacian Cioloș. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel