Urmărește emisiunea live


Ce este ZAMESTIM, arta misterioasă apărută în Sankt Petersburg. REVOLTĂ după retragerea din Rusia

Sursa Foto Tweeter BBC
Sursa Foto Tweeter BBC

Nimeni nu știe cine a instalat și cine este autorul aceastei opere de artă din centrul Sankt Petersburgului.

Un montaj artistic bizar alcătuit dintr-un singur cuvânt: ”ZAMESTIM” (”Vom înlocui”)

Fiecare litteră care alcătuiește cuvântul ZAMESTIM este prima literă a unui brand internațional care și-a suspendat operațiunile în Rusia. Sunt prezentate de asemenea și siglele companiei lor, potrivit BBC.

Z este pentru Zara. A este pentru Adidas. M înseamnă McDonald's

Sute de companii internaționale s-au retras din Rusia în semn de protest față de ofensiva Kremlinului în Ucraina. Oficialii de aici au încercat să pară optimiști, susținând că Rusia va găsi înlocuitori locali pentru articolele străine care nu mai sunt disponibile.

 

Sentiment tot mai mare de izolare internațională a Rusiei

Dispariția produselor și serviciilor globale au contribuit la sentimentul tot mai mare de izolare internațională al Rusiei. Dacă este să derulăm istoric, pare un lucru ciudat de spus la Sankt Petersburg, reamintindu-ne că, până la urmă, împăratul Petru cel Mare a proiectat și construit acest oraș pentru a face Rusia să se simtă parte a Europei. Cu ajutorul artiștilor și arhitecților europeni, de-a lungul anilor, Sankt Petersburg a devenit o capitală imperială cu chip european. 

Riscul de izolare totală, cât le pasă pasă rușilor? 

"Rusia nu este Europa. Rusia este Rusia", spune un cettățean rus numit Lubov, care s-a oprit să discute la instalația de artă ”ZAMESTIM”. Lubov mai spune că nu urmărește ce se întâmplă în Ucraina. ”Este o știre neplăcută”, spune interlocutorul rus. "Deci, încerc să nu mă uit la televizor. Ca să nu mă supăr." mai afirmă Lubov. 

Potrivit articolului publicat de BBC, un alt cetățean rus declară: ”Ucrainenii sunt de vină pentru violență. Se grupează împotriva noastră. Acei naționaliști desfășoară arme la granița noastră”.

Întrebat de către reporterul BBC cât de sigur este că ceea ce televiziunea rusă difuzează este și adevărat, acesta răspunde: ”Cunoscând poporul rus ca pe mine, sunt 100% sigur”.

Ce procent din publicul rus susține războiul lui Putin în Ucraina?

Sondajele spun că peste 80% din populația Rusiei este pro Putin,  însă într-o țară autoritară precum Rusia, acuratețea sondajelor de opinie publică poate fi oarecum îndoielnică. Se știe că frica deformează rezultatele unui astfel de sondaj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel