Viticultorii din Franța se confruntă cu cel mai rău îngheț din ultimele decenii

Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Viticultorii francezi se confruntă cu temperaturi extrem de scăzute ce le-ar putea afecta culturile. Guvernul pregătește un pachet de măsuri de urgență. 

Viticultorii din Franța cuantifică în această săptămână costul mai multor nopți de îngheț, care amenință să diminueze recoltele de struguri în unele dintre cele mai cunoscute și prestigioase regiuni viticole, relatează The Guardian, scrie Mediafax. 

Guvernul pregătește un pachet de salvare de urgență în condițiile în care temperaturile scăzute ar putea provoca culturilor și viței de vie unele dintre cele mai grave daune din ultimele decenii.

Pot fi cele mai grave daune

Mulți experți din industrie spun că daunele cauzate de temperaturile de până la -6 ° C pot fi cele mai grave din ultimele decenii, în parte din cauza înghețului care a urmat vremii nejustificat de caldă de săptămâna trecută.

„Este un fenomen național”, a spus Jérôme Despey, secretarul general al sindicatului agricol FNSEA și viticultor în regiunea Hérault. „În istorie au existat episoade de îngheț în 1991, 1997, 2003, dar, în opinia mea, acum a fost mult mai puternic.”

În Valea Ronului, șeful corpului producătorilor locali de vin, Philippe Pellaton, a declarat că recolta va fi „cea mai mică din ultimii 40 de ani”, cu pierderi de 80-90% comparativ cu normalul.

Unul dintre cele mai bune vinuri din lume

În Burgundia, care produce unele dintre cele mai bune vinuri albe din lume, șeful asociației locale a producătorilor a estimat că „cel puțin 50%” din recolta din acest an s-a pierdut.

Pentru a îndepărta efectele înghețului marți și miercuri noaptea, fermierii din toată țara au aprins mii de focuri și lumânări în apropierea viței sau a pomilor fructiferi.

Unele podgorii au angajat elicoptere pentru a încerca să țină căldura aproape de sol.

Arderile au fost atât de intense în sud-est încât au dus la apariția unui strat de smog peste regiune, inclusiv peste Lyon.

Pe lângă viță de vie, cultivatorii de kiwi, caise, mere și alte fructe au fost grav afectați împreună cu fermierii cu alte culturi, cum ar fi sfecla și rapița.

Pagube extrem de semnificative

În timpul unei vizite în zona vinicolă a Loarei, ministrul francez al agriculturii, Julien Denormandie, a declarat că este „un episod de violență extremă care a provocat pagube extrem de semnificative”.

Guvernul a declarat un „dezastru agricol”, ceea ce înseamnă că va începe să ofere sprijin financiar fermierilor, iar Denormandie a solicitat băncilor și companiilor de asigurări să se alăture eforturilor.

Pandemia Covid-19 a scăzut cererea de vin la nivel global din cauza închiderii restaurantelor și barurilor.

Exporturile către SUA au fost, de asemenea, afectate de tarifele pentru vinul francez impuse de fostul președinte american Donald Trump, în timp ce piața britanică a fost afectată de Brexit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel