Urmărește emisiunea live


Uniunea Europeană, sancțiuni împotriva Coreei de Nord

Uniunea Europeană și-a consolidat, joi, sancțiunile împotriva Coreei de Nord prin adoptarea măsurilor decise la începutul lunii august de Națiunile Unite ca răspuns la ultimul tir cu rachetă balistică, relatează AFP.

În general, UE se aliniază sancțiunilor decise de ONU și a promis că va adopta și ea noile măsuri punitive la adresa Coreei de Nord — inclusiv o limitare a aprovizionării cu petrol — decretate la începutul săptămânii ca urmare a testului nuclear nord-coreean de la începutul lunii septembrie.

Joi, Uniunea Europeană a transpus în legislație măsurile adoptate de Consiliul de Securitate al ONU pe 5 august după lansarea cu succes a unei rachete balistice intercontinentale nord-coreene (ICBM) capabilă să atingă continentul nord-american.

Noile sancțiuni 'vizează principalele exporturi ale Coreei de Nord, deoarece impun o interzicere totală a tuturor exporturilor de cărbune, fier, minereuri de fier, fructe de mare, plumb și minereuri de plumb', informează Consiliul UE într-un comunicat.

[citeste si]

Sancțiunile vizează de asemenea 'traficul de arme în Coreea de Nord, acordurile de asociere între companii (nord-coreene) și companii străine, băncile nord-coreene și capacitatea lor de a genera venituri și de a avea acces la sistemul financiar internațional', conform textului.

Uniunea Europeană dorește de asemenea să impună sancțiuni suplimentare împotriva regimului nord-coreean ca răspuns la ultimul său test cu bombă H, a anunțat săptămâna trecută Înaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini.

Cele 28 de state membre ale UE au început marți să analizeze diferite măsuri, de la adăugarea pe lista neagră a celor mai înalți demnitari nord-coreeni și chiar a liderului Kim Jong-Un și până la expulzarea sutelor de angajați nord-coreeni din Europa, potrivit unor surse diplomatice.

Europenii ar putea de asemenea să limiteze în continuare vânzările de bunuri de lux europene în Coreea de Nord sau ar putea să impună un embargou total asupra exporturilor petroliere către această țară, potrivit acelorași surse.

O decizie în acest sens este așteptată săptămâna viitoare, relatează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel